Uitgelicht: Taunusblitz – Taunus Wunderland

De achtbaan Taunusblitz is een zogenaamde Wilde Muis-achtbaan in het Duitse park Taunus Wunderland. Deze baan was origineel een duellerende Wilde Muis-achtbaan die over de Duitse kermissen reisde onder Barth, die ook eigenaar is van het park.

 

 

Taunus Blitz, een Wilde Muis-achtbaan, gebouwd door Mack Rides, kwam in 1999 naar Taunus Wunderland. Deze achtbaan reisde voorheen over de Duitse kermissen als een tweelingachtbaan. De tweede helft, een gespiegelde versie, reist nog steeds rond.

Taunus Blitz kwam onder Barth naar Taunus Wunderland. Deze kermisfamilie nam het park over en plaatste er heel wat attracties die voorheen over de kermis reisden. Deze achtbaan heeft een hoogte van 14 meter en een lengte van 370 meter. Op de achtbaan behalen de karretjes een snelheid van 45 km/h.