Fotoalbum: ZDT’S Amusement Park

Het coronavirus wist de wereld op korte termijn erg hard te veranderen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer reizen als nooit tevoren, maar ondertussen blikken we graag terug op de verschillende reizen die er de afgelopen jaren gemaakt zijn geweest. Vandaag gaan we op pad met Rudy en nemen we jullie mee op reis naar een overzeese bestemming.

 

ZDT’S Amusement Park:

ZDT’S Amusement Park is een klein pretparkje gelegen in Seguin in de Amerikaanse staat Texas. Het park is vernoemd naar de drie kinderen van de originele eigenaar zijnde: Zac, Danielle en Tiffany (ZDT). Het park werd opgericht in 2007 en zette zich in 2015 op de kaart met de bouw van Switchback.

Switchback is een houten shuttle coaster, de enige die er momenteel bestaat. Daarmee trok het park meteen de aandacht van alle internationale fans. Het was The Gravity Group die instond voor de bouw van de rollercoaster. Typerend is de verticale spike op het eindpunt van het parcours, waarna de rollercoasters achterwaarts het parcours opnieuw aflegt.

Switchback heeft een lengte van 364,5 meter en bereikt een snelheid van 66 km/u. De rit start met een first drop van 87° vanop een hoogte van 19,5 meter met een daling van 17,1 meter. Er zijn 9 airtime momenten en naast de spike is er ook nog een 104° Over-Banked Curve.