Omgevingsvergunning Circus Bumba in Plopsaland De Panne is rond

Plopsaland De Panne kreeg voor het nieuwe indoorgedeelte rond Studio 100 figuur Bumba de omgevingsvergunning rond. Deze werd eind 2019 verleend door de gemeente. Nu de vergunning uithangt kunnen de werken beginnen.

 

In 2022 krijgt Studio 100 figuur Bumba en zijn vrienden een indoorgebied in Plopsaland De Panne. Deze komt te liggen waar het oude theater van Bumba zich bevindt in het park. Onder de noemer Circus Bumba krijgt de gigantische circustent binnenin onder andere een darkride, een ballonnenmolen en een klein reuzenrad. Ook lijk het erop dat het verkeerspark van K3 verplaatst wordt naar de hedendaagse Bumba Speeltuin, tegenover het oude theater. De gemeente van De Panne verleende eind 2019 de omgevingsvergunning aan Plopsaland De Panne, die nu sinds kort opgehangen werd. Dat betekent dat het niet meer lang duurt vooraleer de werken zullen starten van het nieuwe gedeelte.

 

Clown Bumba

Bumba is een clown geproduceerd door Studio 100 in 2004. Met meer dan 150 afleveringen en specials is het figuurtje immens populair bij de allerkleinsten. Het is een van de bekende exportproducten van Studio 100, zo is het onder andere in Canada te bekijken op de buis.