Italiaans pretpark Etnaland zal dit jaar niet openen

Het Italiaanse pret- en waterpark Etnaland heeft besloten dat het de deuren dit jaar niet zal openen. Het park opent liever de deuren wanneer alles weer zoals vroeger is zodat iedereen op een normale manier weer kan genieten van het park. De huidige strenge voorwaarden die nu zouden gelden, doen te veel af aan de beleving vindt het management van Etnaland.

 

Etnaland, een pret- en waterpark gelegen in Sicilië, kreeg haar naam naar de nabijgelegen vulkaan Etna. Het park opende in 2001 maar zal dit jaar de poorten gesloten houden. Op Facebook liet het park weten dat ze na lang overleg deze beslissing namen om zo de bezoekers in 2021 op een normale manier te kunnen ontvangen, zonder vrijheidsbeperking.

Doordat het park niet heropend wordt, kan ook de nieuwe darkride La Casa dei 44 Gatti niet geopend worden. In deze darkride zullen de jonge bezoekers vanaf 2021 de avonturen van de tekenfilm Katten kunnen beleven.

Etnaland is het eerste Europese pretpark die deze drastische keuze maakt. Eerder waren er ook al enkele Amerikaanse parken die dezelfde beslissing namen.

 

Bron en foto: Etnaland