Na het Wildpark gaat binnenkort ook de Grot van Han weer open!

Het Domein van de Grotten van Han zal op 13 juni haar belangrijkste bezienswaardigheid weer openstellen voor het publiek. En we zijn volledig voorbereid om er weer helemaal in te vliegen!

 

Het was eerst de beurt aan het Wildpark, op 18 mei. Hemelvaart en Pinksteren waren alvast een succes! Zo’n 5.000 bezoekers heeft het Domein ontvangen, die één voor één kwamen om van de dieren en de natuur te genieten.

De teams hebben alles in werk gesteld om de bezoeken zo vlot, veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. De reacties waren dan ook positief en enthousiast! Het deed iedereen duidelijk deugd om weer ‘uit ons kot’ te mogen en te genieten van de adembenemende schoonheid van de streek!

Om het bezoek van de Grot vanaf 13 juni in alle veiligheid te laten verlopen heeft het Domein enkele belangrijke aanpassingen moeten aanbrengen. Toch blijft een uitstap naar de Grot van Han  een  unieke  en  sprookjesachtige  beleving.  Het  parcours  is  een  beetje  gewijzigd:  de vertrekken  vinden  plaats  op  het  grote  plein  van  het  Domein,  op  250  m  van  de  kerk.  De bezoekers  zullen  de   mooiste   en  grootste   zalen  van  de   Grot  ontdekken,  waaronder  de Mysterieuzen,  de  indrukwekkende  Wapenzaal  en  de  Koepelzaal.  Maar  ook  de  schitterende Draperieënzaal, die  maar zelden  bezocht  wordt, met  haar magische  weerspiegelingen in de rivier de Lesse. De groepjes zullen ook veel kleiner zijn, wat het bezoek met gids intiemer en persoonlijker maakt. En uiteraard mag het gloednieuwe klank- en lichtspektakel Origin niet ontbreken, op 110 meter onder de grond in de grootse Wapenzaal: de kers op de taart van het bezoek aan één van Europa’s mooiste grotten!

 

 

Ons motto voor de heropening van de Grot? Veiligheid van bezoekers en personeel staat voorop!

Naast het wijzigen van het toeristische parcours door de Grot, worden ook de volgende veiligheidsmaatregelen toegepast: