Funny-World bouwt nieuwe attractie

Op een boogscheut van het bekende Duitse pretparkresort Europa-Park ligt het minder bekende kinderpretpark Funny-World. Daar kunnen de allerkleinsten zich uitleven op verschillende attracties die speciaal op hun maat werden gemaakt zoals voornamelijk springkastelen, speeltuinen en enkele kleine waterattracties. Ook in dit park kunnen credithunters weldra weer twee Butterfly attracties uitproberen.

 

In het Duitse Funny-World wordt er naarstig gewerkt aan een nieuwe U Shuttle. Het gaat over een Butterfly / II XL van de attractiebouwer Sunkid Heege GmbH. De attractie zal de naam Mexikanische Adler Flug krijgen en zal geopend worden vanaf 29 mei. Deze Butterfly wordt 7,5 meter hoog, 27 meter lang en bereikt een snelheid van 35 km/u.

Vorig jaar pakte het park al uit met enkele vernieuwingen, waaronder een Caribisch geïnspireerd themagebied, Tikki Takka Land. Op de bouwfoto’s zien we alvast dat deze Butterfly zal voorzien worden van heel wat thematisering. De vrolijke en kleurrijke sfeer wordt dit jaar dus uitgebreid met het Mexicaanse thema van de Mexikanische Adler Flug.

 

Het is niet de eerste keer dat er twee Butterfly attracties opgesteld staan in Funny-World. Tot en met 2018 stond er nog de Butterfly Bumerang opgesteld, maar die wordt nu dus ingewisseld voor een nieuw exemplaar. De Goldminen Express is de andere Butterfly van Sunkid Heege GmbH die er nog steeds operationeel is.

 

Bron: Funny-World