Het Franse Kid Parc opent nieuwe achtbaan

Het Franse pretpark Kid Parc opende onlangs haar nieuwe achtbaan Pirat’Express. Deze achtbaan wordt hiermee de derde achtbaan die het park kan aanbieden. Volledig nieuw is ze echter niet, ze werd overgekocht van een kermisreiziger.

 

Het Franse pretpark Kid Parc kreeg er dit jaar een achtbaan bij. Pirat’Express werd onlangs geopend en werd de derde achtbaan voor dit bescheiden park. Deze achtbaan werd vervaardigd door het Italiaanse bedrijf Diamond Amusement Rides.

 

Volledig nieuw is deze achtbaan echter niet. Wie de kermiswereld een beetje volgt zal deze zeker herkennen. In het verleden reisde foorkramer Lespinasse met deze achtbaan over de Franse kermissen. De baan ging toen door het leven als Indiana Jones Le Temple Maudit.

Behalve de nieuwe achtbaan werd de oudere achtbaan Pomme in een nieuw kleedje gestopt. Door de transformatie kreeg ze ook een nieuwe naam. Vanaf dit jaar gaat deze achtbaan door het leven als Chenille Pirate.

 

Bron en foto’s: Kid Parc