ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael kondigen heropening aan

Meteen na de Belgische Veiligheidsraad, die plaatsvond op 13 mei om 13:30, kondigden de eerste Belgische dierenparken al aan dat ze binnenkort zullen heropenen. ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn vanaf maandag 1 juni weer voor iedereen toegankelijk.

 

De Belgische Veiligheidsraad besliste op woensdag 13 mei dat dierenparken binnenkort opnieuw mogen openen. Vanaf maandag 18 mei zullen dierenparken opnieuw bezoekers kunnen verwelkomen, mits ze een heleboel veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

 

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael kondigden meteen aan binnenkort de deuren te openen. Vanaf maandag 1 juni zijn alle bezoekers opnieuw welkom. Twee weken eerder, vanaf maandag 18 mei, zijn abonnementhouders al welkom in beide parken. Online reserveren is voor iedereen verplicht. Dit kan voor abonnementhouders vanaf 15 mei en voor reguliere bezoekers vanaf 18 mei.

 

Beide parken nemen heel wat maatregelen voor een veilig dagje uit. Op verschillende plaatsen is éénrichtingsverkeer van toepassing en zijn er markeringen aangebracht om afstand te houden. Het dragen van een mondmasker is voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht in gebouwen, toiletten en horeca. De parken zullen zelf mondmaskers voorzien aan de ingang. Er zal ook op verschillende plaatsen handgel beschikbaar zijn. De parken zetten coronastewards in om bezoekers te informeren.

 

De horecapunten zullen beperkt open zijn en enkel werken met take-away. Overdekte zitplaatsen blijven dicht, buiten eten kan wel. Op de evenementweide in Planckendael worden extra picknickplaatsen voorzien. Shops zijn geopend met beperkte capaciteit en er kan alleen elektronisch of contactloos betaald worden. Voederbabbels en animatie zijn voorlopig geschrapt. Ook de speelzones blijven dicht. De Planckendael Express, de bus richting het dierenpark, rijdt met een beperkte capaciteit vanaf 6 juni, tijdens weekends en vakantiedagen tot einde september 2020. Ten slotte roepen de parken op absoluut thuis te blijven als je ziek bent.

 

 

Bron: ZOO Antwerpen & ZOO Planckendael