Madurodam opent deuren voor publiek op 18 mei aanstaande

Vanaf 18 mei a.s. kunnen gasten weer veilig genieten van Nederland op z’n mooist: Madurodam streeft ernaar om op deze datum weer open te gaan voor publiek. Momenteel werkt het familiepark samen met de veiligheidsregio Haaglanden toe naar een gecontroleerde heropening. Op basis van de richtlijnen van het protocol “Veilig Samen Uit”dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, is het park anderhalvemeter-klaar.

 

In Madurodam wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen op de heropening. Het familiepark organiseert in het weekend van 16/17 mei een testdag voor abonnementhouders. Vanaf 18 mei gaat Madurodam voor het eerst open met dagtickets, die alleen online te verkrijgen zijnOte grote drukte in het park te voorkomengeldt een maximumaantal gasten per dagIedere gast is verplicht om de dag van bezoek, inclusief een tijdslot, te reserveren. Ook wanneer je al een geldig toegangskaartje in je bezit hebt. Naar verwachting is het vanaf aanstaande vrijdag mogelijk om een bezoek via de website te reserveren.  

 

“We zijn ontzettend blij dat we onze deuren weer mogen openen voor publiek. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Al sinds onze opening in 1952 bezorgen wij onze bezoekers op een veilige manier een dag vol beleving op hun ontdekkingsreis langs het mooiste van Nederland, en dat doen we nu ook,” aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. “Natuurlijk vraagt het zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers wat aanpassingsvermogen, maar we zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Madurodam is een ruim opgezet park, dat er momenteel met duizenden bloemen en natuurlijk ons nieuwe Dakota-vliegtuig prachtig bij ligt. Een ideale plek voor gezinnen met kinderen, maar ook wat oudere bezoekers, om samen te genieten. 

 

Samen veilig uit in Madurodam 

Het protocol Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste dagattracties waaronder Madurodam, die zijn vertegenwoordigd in de Club van Elf, en de Nederlandse Vereniging van DierentuinenHet biedt bezoekers drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM: 
 
1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. 
Zo wordt het maximumaantal bezoekers per dag sterk gereduceerd door middel van verkoop van dagtickets met een tijdslot. Ook zijn er speciale markeringen aangebracht in alle binnen- en buitenruimtes, in de vorm van oranje en magenta gekleurde harten. Zo steekt Madurodam haar bezoekers een hart onder de riem en geldt het als teken van (hartverwarmende) dank voor hun aanpassingsvermogen. 

 

2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie. 
In heel Madurodam wordt er voor de bezoekers gezorgd voor begrijpelijke instructies en bewegwijzering, zodat iedereen altijd op de hoogte is van de geldende maatregelen. Daarnaast is het personeel de afgelopen periode extra hierop getraind.  

 

3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen. 
Door het hele park worden er extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten. Ook worden belangrijke contactpunten continue schoongemaakt, ook bij alle doe-dingen én natuurlijk de indoor attracties.