Wereldreizen: Een vleugje Cuba

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar de tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Rudy en zijn gezelschap mee op reis door Cuba. Cuba is een land dat we allemaal kennen, vooral dan van Havanna, rum en oldtimers. Verder is het land erg geïsoleerd door het beleid van de afgelopen decennia en de internationale sancties die daarop volgden.

Weinig mensen onder ons zijn er al geweest. Zeker rollercoasterfanaten hebben er niet echt veel te zoeken. Toch telt ook dit land een aantal parkjes met achtbanen en tellen ook deze rollercoasters mee op onze counter. Ook benieuwd hoe de parkjes er in Cuba uitzien?

 

Parque Lenin

Deze keer trekken we naar Cuba voor het pretpark Parque Lenin. Het park ligt in Havana en had in totaal 3 rollercoasters. Ondertussen schiet daar nog eentje van over die nog in werking is, maar er zijn ook nog onderdelen terug te vinden van de looping coaster Montaña Rusa die gebouwd werd door de Chinese fabrikant Beijing Shibaolai Amusement Equipment en sloot in 2017. Verder is het een heel ruim park waar hier en daar attracties staan opgesteld.

Todo en Uno

Er zijn niet veel achtbanen in Cuba, maar de Montaña Rusa van Todo en Uno is er eentje van. Todo en Uno is gelegen in Matanzas en heeft heel wat attracties, zoals botsauto’s, een draaimolen en een mini reuzenradje. Uiteraard is er ook de eerder vernoemde achtbaan Montaña Rusa. Dit is een rollercoaster met de Zyklon / Galaxi lay-out die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant Interpark.