Uitgelicht: Speed of Sound – Walibi Holland

Speed of Sound is een Boomerang achtbaan gebouwd door Vekoma, deze achtbaan opende in 2000 in het park, dat toen nog Six Flags Holland noemde. De achtbaan opende echter niet onder de huidige naam, maar als La Via Volta.

 speedsound-copy

 

Speed of Sound is een boomerang achtbaan zoals we die ook kennen uit Walibi Belgium en Bellewaerde. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma en geopend in 2000, in het Six Flags tijdperk. Toen werd ze nog geopend als La Via Volta.

In 2007 werd aangekondigd dat de achtbaan zou sluiten, het treintje werd verkocht aan het Engelse pretpark Pleasurewood Hills. De achtbaan zelf zou ook verdwijnen, maar bleef desondanks nog enkele jaren roerloos in het park staan.

Aan het einde van 2010 maakte Walibi Holland bekend dat de achtbaan het volgende jaar zou heropenen, na een grondige renovatie. Het thema werd volledig veranderd en de achtbaan kreeg de naam Speed of Sound. Er kwam een nieuwe trein op de baan met onboard muziek. De linker lift hill kreeg een tunnel en het station kreeg een volledig nieuw thema.

De soundtrack van de achtbaan werd Hello World, een nummer gemaakt door de mascottes van de WAB band. In 2015 werd de soundtrack vervangen door een meer opzwepende, gemaakt door Randy Van Velde Ft. Jurab, genaamd Thrill Ride.