UK Trip 2019: Dag 10 – Paultons Park

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar, toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op de tiende dag van onze trip stond Paultons Park op de planning. De eerste zonnige dagen van het jaar waren toen aangebroken, en dat zorgde voor erg veel drukte in het pretpark. We besloten dan ook om hier niet al te veel tijd te spenderen.

Nadat we eerst de Easter Fair van Southampton aangedaan hadden, reden we door naar Clarence Pier. Aangezien we nog veel tijd over hadden besloten we om eveneens door te rijden naar Funland Amusement Park, en tot slot zelfs nog naar Brighton Pier. Op die laatste locatie was Jonathan al tot twee keer toe geweest om er tevergeefs de Turbo Coaster aan zijn creditlijstje toe te voegen. Gelukkig was het principe van ‘derde keer goede keer’ hier van toepassing en daarmee was deze credit alvast geen ‘Fiesta Express’ meer voor hem.

(Fiesta Express is de naam die we geven aan een achtbaan in het buitenland waarvoor je al minstens tweemaal naar hetzelfde park bent geweest en waar je telkens voor een gesloten achtbaan hebt gestaan.)

 

Paultons Park:

De thuishaven van het bekende tv-figuurtje Peppa Pig ligt duidelijk in het Engelse pretpark Paultons Park. Naast de themazone van Peppa Pig vinden bezoekers er ook hun weg in Lost Kingdom. Een plaats waar dinosaurussen nog met de scepter zwaaien (al gaat het natuurlijk maar over levensechte animatronics). Paultons Park heeft plannen om in 2021 opnieuw groots uit te pakken. Het park zal namelijk uitbreiden met een nieuw gebied en een nieuwe achtbaan, mogelijks een van wereldformaat!

 

Easter Fair:

De Easter Fair in Southampton vindt ieder jaar plaats in april. In 2019 ging deze door van 18 tot en met 28 april. Er waren verschillende attracties aanwezig, waaronder de Runaway Train van Richard Castle. Dit is een familieachtbaan en meteen ook de reden waarvoor we naar deze kermis kwamen.

 

Clarence Pier:

Clarence Pier ligt in het Britse Portsmouth, naast Southsea Hoverport. In tegenstelling tot de meeste kustpieren in het Verenigd Koninkrijk strekt de pier zich niet ver uit over de zee en gaat in plaats daarvan langs de kust. De hoofdingang van de weg naar de pier is via een markant paviljoengebouw met opvallende gele en blauwe bekleding en een torentje. Op dit ogenblik zijn er twee achtbanen actief in Clarence Pier met Tidal Wave en Mad Mouse.

 

Het amusementspark verscheen ooit in een aflevering van het komische personage Mister Bean. In deze video zien we hoe Mister Bean niet onder de indruk is van een ritje op de achtbaan Skyways. Deze achtbaan stond in Clarence Pier opgesteld van 1980 tot en met 2017.

 

 

Funland Amusement Park:

Funland Hayling Island is een Engels pretpark op Hayling Island, vlakbij Portsmouth. Funland Hayling Island bevat 18 attracties. Een amusementshal (evenals verschillende onafhankelijk opererende arcades in de buurt), Diane’s Diner, een speeltuin voor kinderen en een golfbaan met piratenthema. Het park kent de vorm van een kermis, waarbij de attracties voornamelijk afkomstig zijn van verschillende onafhankelijke kermisexploitanten. We maakten er een ritje op de achtbanen Runaway Mine Train en Funlandasaurus. Deze laatste achtbaan draaide voordien nog haar rondjes in het Engelse pretpark Drayton Manor. Na het seizoen van 2019 verliet deze achtbaan ook Funland Amusement Park. Of deze achtbaan ooit nog elders opduikt is nog niet bekend.

 

Brighton Pier:

De ‘Brighton Marine Palace and Pier’, kortweg Brighton Pier of Palace Pier, ligt aan de zuidkust van Engeland. Vroeger was het een rustige promenade, maar tegenwoordig lijkt het meer op een attractiepark. Bezoekers kunnen er terecht in een grote arcade met amusementsspellen, botsauto’s en restaurants. Op het laatste deel van de pier is een amusementspark waar we twee achtbanen terugvinden. Het gaat over de Turbo van Pinfari en Crazy Mouse van Reverchon.