SEA LIFE Blankenberge heropent maandag

De veiligheidsraad gaf groen licht aan SEA LIFE Blankenberge om de deuren te openen mits het in acht nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo dient iedere bezoeker o.a. zijn of haar bezoek op voorhand een tijdslot reserveren via de website, geldt een eenrichtingsroute en wordt social distancing gewaarborgd.

 

Ontspannen gezinsuitstap

Het park is alvast erg tevreden dat het terug gasten mag ontvangen vanaf aanstaande maandag. “Zowel ik als mijn team én onze dieren zijn erg blij dat we eindelijk de deuren terug op een veilige manier mogen heropenen. Het voelt wel als een eerste schooldag, waarop je eindelijk je vrienden terug zal zien. Onze bezoekers onderdompelen in de onderwaterwereld en even de serieux van de afgelopen maanden doen vergeten, zal zo veel deugd doen. Kinderen die zich niet hoeven te vervelen, maar zich kunnen verwonderen over hoe prachtig de natuur is. Ik kijk er erg naar uit!”, zegt Nicola Hamilton, general manager van SEA LIFE Blankenberge.

 

Veilige omgeving

“Ik hou er van om steeds vooruit te kijken. Van zodra we ons park moesten sluiten, nam ik contact op met andere parken binnen onze groep om te vernemen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo introduceerden we al meteen een specifiek regime voor onze dierenverzorgers, zodat we tijdens de sluiting goede zorgen voor onze dieren konden garanderen. Binnen onze groep waren er bijvoorbeeld al parken in China gesloten, dus we konden al de nodige tips krijgen. Na het nodige puzzelwerk konden we een eenrichtingsroute uitwerken en ook alle risico’s op besmetting tot een uiterst minimum herleiden. Ik wil ook enkel het park openen als dit op een veilige manier kan voor zowel onze bezoekers, als ons personeel.”, gaat Hamilton verder. “We laten in de opstartfase van ons plan slechts 5 bezoekers per 15 minuten binnen. Dit om ons park op een uiterst veilige manier te kunnen openen en social distancing te garanderen. We vragen onze bezoekers dan ook om hun tijdslot te reserveren via onze website. Op die manier vermijden we wachtrijen en kan iedereen op een veilige manier genieten van zijn/haar bezoek. We bouwen de capaciteit weer op van zodra we 100% zeker zijn dat dit op een veilige manier kan.”, besluit de general manager van SEA LIFE Blankenberge.