Uitgelicht: Donderstenen – Avonturenpark Hellendoorn

De Donderstenen is een achtbaan in het Nederlandse park Avonturenpark Hellendoorn die gebouwd werd door Zierer. Deze attractie opende de deuren in 2005.

donderstenen-copy

 

De Donderstenen is een achtbaan, gebouwd door de Duitser constructeur Zierer. Deze attractie is van het type Force Two en opende in 2005. De naam is afkomstig van een mythe, waarbij stenen met gezichten gevormd werden door de bliksem en donder, door de energie kwamen ze tot leven.

Deze achtbaan kwam er ter vervanging van ‘Zeeslang’, een Zierer achtbaan die in 2004 verhuisde naar Dippiedoe, waar ze ondertussen ook verdwenen is.

De Donderstenen is een ideale instapachtbaan voor de kleinsten, met een minimumlengte van 0.90 m, met begeleiding. De achtbaan is 199 meter en 6 meter hoog, goed voor een snelheid van 32 km/h. Het ritje leg je tweemaal af.