Eerste dubbele testritten met Hals über Kopf en Volldampf in Tripsdrill

Het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill gaat dit jaar maar liefst twee nieuwe achtbanen openen. Het gaat over een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster die beide gebouwd werden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Ondertussen zijn de testritten van start gegaan waarbij beiden achtbanen tegelijkertijd operationeel zijn.

 

Er zijn heerlijke beelden opgedoken vanuit het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill, want daar is men volop bezig met het testen van de twee nieuwe achtbanen Hals-über-Kopf en Volldampf. Beide achtbanen werden gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Hals-über-Kopf is de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) die gebouwd is. De achtbaan heeft een snelheid van 80 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 800 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan. Hals-über-Kopf kan vrij vertaald worden als “halsoverkop”.

Volldampf is een Family Boomerang Coaster. De trein legt het parcours van 500 meter zowel voorwaarts alsook achterwaarts af. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u bereikt en is er een maximale hoogte van 22 meter. Volldampf wordt in het Nederlands vrij vertaald naar “Met volle kracht vooruit”.

Ride Review trok naar het Duitse pretpark en plaatste fraaie beelden op hun YouTube kanaal.

 

Het volledige project kan hier op de voet worden gevolgd.

 

Video: Ride Review