Center Parcs en Sunparks laten veiligheids- en gezondheidsmaatregelen testen door Kiwa

Center Parcs en Sunparks zetten zich in voor de bescherming van hun medewerkers en gasten en gaan in zee met Kiwa, een onafhankelijke certificatie-instelling en wereldwijd één van de top-20 organisaties op het gebied van testen, inspecties en certificering, om de naleving van de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften voor de zes parken in België te toetsen.

 

« Onze prioriteit is de veiligheid en gezondheid van onze gasten, medewerkers en partners”, zegt Paul Renders, COO Center Parcs Europe. « Het is daarom onze plicht om alle noodzakelijke beschermende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het heropenen van onze parken op de meest veilige manier gebeurt. »

« De medewerkers van Center Parcs en Sunparks hebben veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel. De audit die Kiwa in onze zes Belgische parken uitvoert, is een garantie dat onze inspanning op het vlak van preventie, veiligheid en hygiëne, en bevestigt dat we voldoen aan de meest recente aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten. »

 

« Center Parcs Belgium stelt in haar veiligheid- en gezondheidsaanpak de lat zeer hoog om besmetting van haar klanten en medewerkers door COVID-19 te voorkomen. Deze hoge eisen in kwaliteit en vertrouwen sluiten naadloos aan bij de visie die Kiwa nastreeft in haar dienstverlening. We zijn dan ook zeer enthousiast te mogen bijdragen aan de implementatie en monitoring van de nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid te waarborgen, onder andere door het uitvoeren van audits ter plaatse. » zegt Ben De Graeve Directeur Kiwa België.

 

CENTER PARCS – SUNPARKS, VERSTERKTE MAATREGELEN

« De missie van Center Parcs is om familiebanden aan te halen en samen met dierbaren te genieten van de natuur en de tijd samen. In de huidige situatie staan Center Parcs en Sunparks meer dan ooit garant voor een omgeving die dit op een veilige manier mogelijk maakt. » vervolgt Paul Renders.

Center Parcs en Sunparks bieden een veilige vakantie-ervaring dichtbij huis die voldoet aan de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten. De parken bieden ruimte in de uitgestrekte natuurgebieden van vele tientallen hectaren met zelfstandige accommodaties uitgerust met keuken, privéterras en -tuin. Op ieder park is een supermarkt en bezorgen restaurants aan de cottages. Het aanbod omvat ook vele activiteiten voor het hele gezin, rekening houdend met de voorgeschreven 1,5 meter afstand.

Center Parcs en Sunparks garanderen voor de opening van de parken optimale gezondheids- en veiligheidsnormen in lijn met de maatregelen aanbevolen door de overheid. Hieraan voegen Center Parcs en Sunparks sterke aanvullende maatregelen toe. Enkele voorbeelden:

 

 

MAATREGELEN VOOR GASTEN

  • Maatregelen om de check-in 100% digitaal te laten
  • Het reinigen van contactpunten om de twee
  • Het aanbrengen van verplichte looproutes en affiches om de gasten veiligheids- en gezondheidsregels onder de aandacht te brengen waaronder de 1,5 meterregel en geheugensteuntjes om vaker en grondiger de handen te wassen. .
  • Het aantal gasten in winkels, restaurants en zwembad zal worden beperkt zodat gasten altijd 1,5 meter afstand kunnen
  • Activiteiten kunnen online of bij de receptie worden geboekt en betaald om zodoende zo veel mogelijk contante betaling te
  • Het uitbreiden van afhaal- en leveringsdiensten van
  • Het ter beschikking stellen van een hygiëne-kit en het aanbieden van desinfectiegel op verschillende

 

MAATREGELEN VOOR MEDEWERKERS, O.A.:

  • HR-vlak: de medewerkers van Center Parcs en Sunparks worden speciaal getraind om te kunnen toezien op de veiligheid en zo nodig aanwijzingen te
  • Technisch: levering van beschermingsmiddelen zoals plexiglasschermen in receptieruimten, vizieren, maskers en
  • Organisatorisch: aanpassing van werktijden en diensten, telewerken, televergaderen,

 

Over Center Parcs Europe

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Inmiddels worden 27 parken geëxplodeerd in Europe, waaronder vier Center Parcs parken en twee Sunparks parken in België. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur. www.centerparcs.be

 

Over Kiwa

Kiwa behoort wereldwijd tot de top-20 organisaties op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). Met services voor certificering, inspectie, tests, training en consultancy helpt Kiwa klanten het vertrouwen te verbeteren in hun producten, services, processen, (management)systemen en medewerkers. Bij Kiwa werken meer dan 4.300 mensen vanuit ruim 100 kantoren verspreid over meer dan 30 landen in alle delen van de wereld, voornamelijk in Europa, Azië en Zuid-Amerika.