Reizen in Japan: Nagashima Spa Land

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar de tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Rudy en zijn gezelschap mee op reis door Japan. We bezoeken een van de belangrijkste pretparken van het land, namelijk Nagashima Spa Land. Dit park heeft een erg grote geschiedenis en een indrukwekkend aanbod aan attracties. Zowel nostalgische attracties, alsook de nieuwste en recordbrekende rollercoasters, komen aan bod.

 

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land is het grootste pretpark van Japan op gebied van achtbanen. Het park herbergt maar liefst 13 achtbanen, en daar zitten zelfs twee Schwarzkopf-rollercoasters tussen! Nagashima Spa Land is een ‘must do’ pretpark voor alle achtbaanliefhebbers. Ze hebben bijvoorbeeld een Flying Coaster met Acrobat, een 4D Coaster met Arashi en een zeldzame Pipeline Coaster met Ultra Twister. De achtbaan die je zeker niet mag missen is Steel Dragon 2000, want dat is de langste achtbaan ter wereld met een lengte van 2.500 meter. Bij opening was het ook de snelste en hoogste achtbaan met een kettinglift ter wereld. In 2019 opende dan weer Hakugei, een hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction.