Heropening van het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han

We staan te popelen van ongeduld, maar op 21 mei is eindelijk het zo ver: het magnifieke Wildpark van het Domein van de Grotten van Han mag opnieuw bezoekers ontvangen! En er is twee keer goed nieuws, want zes kleine wolvenbaby’s zagen onlangs het levenslicht en verkennen alvast nieuwsgierig hun omgeving!

 

Herbron in het grootste Wildpark van België

Na verschillende weken “blijf in uw kot!” snakt iedereen naar een verandering van sfeer! Het Domein heeft alles tot in de puntjes voorbereid om haar bezoekers een verkwikkend momentvan ontspanning en plezier te bieden in het hart van de Ardeense natuur.

Het Wildpark is met haar 250 ha het grootste natuurlijke dierenpark van België! Tijdens een ontspannende wandeling van 2,5, 5,5 of 7 km sta je oog in oog met de verschillende Europese diersoorten. Van het schattige marmotje tot de imposante oeros. Het is het enige park in België waar je de Big 5 van Europa kan ontdekken: de lynx, de wolf, de bruine beer, de bizon en de veelvraat. Deze laatste heeft een reputatie om “u” tegen te zeggen: een lieflijk uiterlijk, maar gevaarlijker dan de meeste roofdieren!

Profiteer je liever van de geneugten van de natuur op een relaxerende manier? Stap dan aan boord van één van onze Safari-cars. De chauffeur-gids zorgt voor een aangenaam en leerrijk bezoek!

 

Een nieuwe start met nieuw leven

Eerst was er mama veelvraat die onlangs 2 kleintjes op de wereld heeft gezet. Ze groeien als kool en tonen nu al het flinke karakter waar de soort zo om bekend (lees: berucht!) staat!

En vervolgens de poolwolvenfamilie, die met de komst van de pups vandaag uit 14 individuen bestaat!

De zes broers en zusjes verkeren allemaal in uitstekende gezondheid en worden van dichtbij opgevolgd door mama Keysa en papa Geri. Het alfa koppel zorgt met alle liefde van de wereld voor hun kroost!

Deze week staat er een check door de verzorgers op het programma om de wolfjes grondig te onderzoeken, wegen, vaccineren en ook een chip te plaatsen. Maar ondertussen spelen en ravotten de deugnieten volop met hun neven en nichtjes en met elkaar! Een vertederend spektakel waar onze bezoekers vanaf 21 mei van kunnen genieten!

 

De beste omstandigheden

Het Domein heeft elke maatregel in acht genomen om de bezoeken in alle veiligheid door te kunnen   laten gaan.   Sinds 2 Weken zijn verschillende teams bezig met de logistieke voorbereidingen om een veilige en fijne beleving te bieden:

 

  • Online ticketing uitsluitend via onze site met een quota systeem (beperkt aantal tickets per dag)
  • Masker verplicht in de Safari-car en tram
  • Logistieke aanpassing van de plaatsen in de voertuigen
  • Desinfectering van de voertuigen na ieder traject
  • Respecteren van social distancing
  • Installatie van desinfecterende gel op de hele site en regelmatige desinfectering van de toiletten
  • Aanwezigheid van Rangers op het Wandelpad in het Wildpark om bijeenkomsten te voorkomen

 

 

Voor nu is het enkel mogelijk bezoekers te ontvangen in het Wildpark. De Grot blijft voorlopig gesloten tot nader order.

 

Meer informatie op onze website: https://grotte-de-han.be/nl/faq