ARTIS vanaf Hemelvaart weer open voor dagbezoekers

Na een geslaagde ledenopening is ARTIS vanaf donderdag 21 mei weer geopend voor Amsterdamse dagbezoekers. Voorafgaand aan het bezoek moet er online een toegangskaart worden aangeschaft en een starttijd gereserveerd op www.artis.nl. Ook leden dienen een starttijd te reserveren. Alleen met een geldige starttijd is het mogelijk om het park te bezoeken. Op deze manier wordt er per dag een maximaal aantal bezoekers toegelaten tot het park. ARTIS verzoekt iedereen uitdrukkelijk om niet met het OV te komen, maar met eigen vervoer, zodat er geen druk op het openbaar vervoer in de stad ontstaat.

 

Online reserveren

ARTIS heeft de heropening uitvoerig voorbereid en de nodige maatregelen getroffen. De grootste verandering is dat zowel leden als dagbezoekers online via de website van ARTIS een starttijd dienen te reserveren. Op deze manier worden rijen bij de kassa en drukte bij de Hoofdentree voorkomen.

Ook in het park zijn de nodige aanpassingen gedaan om de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de dieren te garanderen. Zo zijn sommige paden eenrichtingsverkeer geworden, zijn er op meerdere plekken in het park speciale stations geplaatst waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten en werkt de horeca met uitgiftepunten. De toiletten zijn met een aantal aanpassingen gewoon toegankelijk.  Microbenmuseum Micropia blijft vooralsnog gesloten evenals het Planetarium, de binnenverblijven en de doorloopverblijven in het park.

 

Nu te zien in ARTIS

Er is de afgelopen weken veel gebeurd in ARTIS. Zo is het introductieplan van de mannelijke leeuw succesvol afgerond. De drie leeuwen hebben nu de mogelijkheid 24 uur in hetzelfde verblijf door te brengen. De matriarch van de kudde Aziatische olifanten in ARTIS is bevallen van een olifantenbul. Het kalf is samen met moeder regelmatig op het buitenperk te zien. Ook is er een opvallend goed broedseizoen bij de Afrikaanse pinguïns in ARTIS. Een bedreigde diersoort waarvan ARTIS al sinds de oprichting van dit Europese fokprogramma (EEP) de coördinator is. In het park wordt ondertussen weer plaats gemaakt voor het aanleggen van de eetbare tuin; alle tijdelijke beplanting (bloemen, groenten en kruiden) zijn eetbaar en worden dagelijks door de dierverzorgers geplukt en gevoerd aan de dieren als verrijking op hun dagelijkse voeding. De planten moeten eerst de tijd krijgen om te groeien. Naar verwachting kunnen vanaf half juni de eerste bladeren en bloemen worden geplukt.