Reizen in Japan: Groot Tokio

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar de tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Rudy en zijn gezelschap mee op reis door Japan. Ditmaal gaan we virtueel op bezoek in de parken van de buitenwijken van Tokio. Zo bezoeken we Toshimaen, Tobu Zoo Park en Yomiuriland.

 

Toshimaen

Toshimaen is een Japans pretpark in de buurt van Tokio. Het park telt 4 rollercoasters, twee grote en twee familiecoasters. Corkscrew is een loopingcoaster van Arrow Dynamics die gebouwd werd in 1979. Deze achtbaan heeft een snelheid van 63 km/u en gaat 2 keer overkop. De andere grote achtbaan is Cyclone, deze werd gebouwd door de Japanse fabrikant Togo. De rollercoaster behaalt een snelheid van 65,5 km/u en is 18 meter hoog.

Tobu Zoo Park

Tobu Zoo Park is een Japans pretpark gelegen in Saitama. De blikvanger van het park is de houten achtbaan Regina die in 2000 gebouwd werd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Deze is 36,7 meter hoog en behaalt een snelheid van 90,2 km/u. Een andere belangrijke achtbaan is de Kawasemi. Dit is een Mega-Lite rollercoaster, eveneens gebouwd door Intamin. Kawasemi behaalt een snelheid van 85 km/u en is 31 meter hoog. Verder heeft het park nog twee andere familieachtbaantjes.

Yomiuriland

Yomiuriland is een Japans pretpark gelegen in Tokio. Het park heeft momenteel 4 rollercoasters, maar in 2021 moet daar nog een vijfde bijkomen. De grootste is Bandit, een mega coaster van de Japanse fabrikant Togo die een snelheid behaalt van maar liefst 110 km/u! De achtbaan is 51 meter hoog, maar heeft een hoogteverschil van maar liefst 78 meter. In totaal is het parcours 1.560 meter lang.

Een andere grote achtbaan in het park is Momonga Standing and Loop Coaster die eveneens gebouwd werd door de Japanse fabrikant Togo. Het is een Stand-Up Coaster die 1 keer overkop gaat en gebouwd werd in 1979. Nog een andere leuke achtbaan in het park is de custom spinning coaster van Gerstlauer Amusement Rides dat ook een darkride-gedeelte bevat.