Uitgelicht: Naga Bay – Bobbejaanland

De achtbaan Naga Bay werd gebouwd ter ere van het 50-jarig bestaan van Bobbejaanland. Het gaat over een Spinning Coaster, gebouwd door Maurer Rides. De opening werd bijgewoond door José Schoepen, de vrouw van de oprichter van het park Bobbejaan Schoepen. Bij opening kreeg de baan nog de naam DIZZ, welke later aangepast werd.

 

 

Naga Bay werd geopend in 2011, op de 50ste verjaardag van het park. Om deze achtbaan te bouwen werd er afscheid genomen van de thrillride Mambo, die nu operationeel is in La Récré des 3 Curés in Frankrijk. De achtbaan is 17 meter hoog en 430 meter lang. Ze behaalt een snelheid van 55 km/u. Op de baan staan zes karretjes die telkens plaats bieden aan vier personen. Het baanverloop bevat meerdere ‘bayern kurves’ en gaat voor een stukje over het meer.

 

 

In 2017 besloot het park het Urban thema weg te halen bij de achtbaan en er een avontuurlijker thema aan te geven. Hierdoor werd ook de naam veranderd in Naga Bay. Op deze manier moest de achtbaan beter passen in het themagebied Adventure Valley.