Laatste trackdeel geplaatst van Bobsled Coaster in Wiener Prater

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater zal dit jaar vier nieuwe attracties openen waaronder drie achtbanen. Ondertussen zijn de werken aan de Bobsled Coaster in een razendsnel tempo vooruitgegaan en werd het laatste trackdeel geplaatst!

 

Meteen na het aankomen van de eerste trackdelen voor de nieuwe Bobsled Coaster in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater, gingen de bouwwerkzaamheden de hoogte in. De bouwwerken hebben sindsdien nog geen moment stilgelegen en de updates op onze bouwpagina zijn er bijna dagelijks. Ondertussen werd zelfs al het laatste trackdeel geplaatst, waardoor we al een goed beeld krijgen van de lay-out. Er zijn alvast verschillende scherpen bochten die de Bobsled Coaster zo typerend maken.

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer die instaat voor de bouw van de rollercoaster. De achtbaan zal een snelheid krijgen van 60 km/u en 24 meter hoog worden. Daarnaast krijgt de achtbaan een steile kettinglift en een parcours van in totaal 610 meter. Hiermee is het zowel de snelste, hoogste en langste Bobsled Coaster ooit gebouwd en snoept het de records af van Tiki Waka in Walibi Belgium.

Sinds 2016 heeft het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater de gewoonte om elk jaar een gigantische tijdelijke blikvanger van formaat naar haar park te halen. Het was Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die vijf maal overkop gaat, die in 2016 de spits mocht afbijten.

Een jaar later in 2017 was het de beurt aan een andere klepper van formaat, namelijk Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld. In 2018 kwam Olympia Looping na een jaartje afwezigheid opnieuw naar het Oostenrijkse pretpark. In 2019 was het de beurt aan de tweede grootste mobiele achtbaan ter wereld, namelijk Teststrecke die twee keer overkop gaat tijdens de rit en die ondertussen verdwenen is naar het verre Saudi-Arabië.

Dit jaar pakt het park uit met 4 nieuwe attracties. Het gaat om 2 vaste attracties en twee tijdelijke. Naast de Bobsled Coaster wordt ook de Roller Ball Coaster een vaste achtbaan in het park. Een tijdelijke achtbaan is de Euro Coaster van Buwalda en verder komt er ook nog de gigantische Virtual Reality attractie Dr. Archibald Master of Time.

 

Foto’s: The Red Coaster Channel