Pinksterweekend in Museumpark Archeon

Gedurende het Pinksterweekend, van 30 mei t/m 1 juni, is Museumpark Archeon geopend van 10.00 tot 17.00 uur en beide Pinksterdagen van 09:00 tot 17:00 uur voor een historisch en veilig dagje uit.

 

Dit Pinksterweekend is er weer van alles te beleven in Museumpark Archeon. Bezoekers volgen de aangegeven route (tijdlijn) door het park en beleven zo de geschiedenis van Nederland. De reis begint in het mesolithicum waar men kan boomstamkanovaren. Daarna gaat de bezoeker naar de eerste boeren waar men leert over de landbouw en een armbandje kunnen twijnen. Vervolgens door naar de brons- en ijzertijd, waar diverse gereedschappen van vroeger worden getoond.

 

In de Romeinse tijd brengt men een bezoek aan het badhuis, de kruidentuin en de tempel van Nehalennia. Bezoekers kunnen een fibula (Romeinse mantelspeld) maken en mee marcheren in het Romeins legioen. Om 13.30 of 15.30 uur is het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena.

 

Tot slot een bezoek aan Gravendam, het middeleeuwse stadje. Hier worden de ambachten getoond en kunnen bezoekers vilten, zwaardvechten, boogschieten en een kaarsje van bijenwas maken. De minderbroeders zingen normaal Gregoriaanse liederen in het middeleeuwse Klooster. Dit Pinksterweekend is er een kleine tentoonstelling ingericht waar bezoekers kunnen luisteren naar de liederen van de broeders en onder andere het mooie verluchte zangboek kunnen bewonderen.

 

Pinksterlunch 1 juni 

Maandag 1 juni is er een heerlijke Pinksterlunch inclusief gratis entree tot het park. De Pinksterlunch begint om 12.00 uur en eindigt om circa 14.00 uur. Wij houden rekening met de maatregelen van het RIVM en organiseren de brunch op 1,5 meter afstand en plaatsen enkel mensen uit hetzelfde huishouden aan een tafel. Voorafgaand en na de lunch is er gelegenheid voor een bezoek aan het park.

Pinkster Picknick in het park

Genieten van een gezellig ontbijt met het gezin. Voor de vroege vogels hebben we al om 08:00 uur een speciale rondleiding in de natuur van Archeon en om 09:00 uur staat de ontbijt picknickmand voor u klaar. Ook is het mogelijk om een lunch picknick of een Romeinse borrelmand te bestellen.

 

Samen een veilig bezoek aan Archeon

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.

 

Reserveer het bezoek vooraf

Om Archeon te bezoeken hebben alle bezoekers een geldig entreebewijs en een tijdslot reservering nodig, ook als men al een ticket of Museumkaart heeft. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle. Het bezoek kan gereserveerd worden op archeon.nl.

 

Lees meer over de maatregelen op https://www.archeon.nl/nl/archeon-is-weer-open.html.