Nieuwe achtbaan Serengeti Park volop in de maak bij Technical Park

Serengeti Park pakt dit jaar uit met een gloednieuwe achtbaan die de oude familieachtbaan vervangt. De attractie heeft de naam Batukai-Racer gekregen en wordt volop gefabriceerd bij het Italiaanse bedrijf Technical Park.

 

Serengeti Park zal later dit jaar de nieuwe achtbaan Batukai-Racer openen. De nieuwe familieachtbaan Batukai-Racer is voor alle durvers vanaf een lengte van 1,10 meter. In de achtbaan trekt een krachtige neushoorn de karretjes snel over de 270 meter lange baan. In totaal is de rollercoaster 13 meter hoog en wordt er een snelheid bereikt van 50 km/u.

Batukai-Racer is van het model Gold Mine Coaster dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Technical Park. Het is de vervanger voor de achtbaan Chura Racer die in 1983 opende in het park en eind vorig jaar Serengeti Park verliet.

 

Enkele foto’s van de frontcar van de trein die momenteel gemaakt wordt in het Italiaanse bedrijf.

 

Verder zal dit jaar de achtbaan Höllenblitz opnieuw een plekje krijgen in het park. Deze zal dan door het leven gaan als Safari Blitz.

 

 

Nog nieuw dit jaar is de Big Foot Safari, waarbij je in een echte Monster Truck kan meerijden.

 

 

Bron en foto’s: Serengeti, Technical Park