Pairi Daiza ontvangt nu ook dagbezoekers en beperkt de bezoekersstroom

Nadat de deuren van ons park sinds maandag 18 mei open gegaan waren voor abonnees, heeft Pairi Daiza nu besloten om ook dagbezoekers toe te laten. Vanaf heden kunnen dagtickets voor een bezoek aan de Beste Dierentuin van Europa geboekt worden via onze website: www.pairidaiza.eu

 

 

Zoals reeds op voorhand aangekondigd was, heeft Pairi Daiza gisteren en eergisteren haar deuren geopend voor een beperkt aantal abonnees. Deze ‘happy few’ konden in primeur een heel aantal nieuwigheden ontdekken die de laatste maanden in Pairi Daiza gebouwd werden, zoals onze Noordpoolwereld ‘The Land of the Cold’ en een vernieuwde Australische wereld. Maar ook heel wat pasgeboren dieren wachtten hen op, meer over deze nieuwkomers leest u onderaan.

De eerste dagen van onze opening hadden als doel met een bijzonder gelimiteerd aantal bezoekers de ingestelde veiligheidsmaatregelen te testen en bij te schaven. Daaronder onder meer het verhoogde aantal toegangspunten, de eenrichtingspaden, het respecteren van social distancing, de werking van onze Corona-stewards en het dragen van mondmaskers in bepaalde zones.

Al bij al kunnen we deze twee eerste ‘testdagen’ een succes noemen. De overgrote meerderheid van de bezoekers liet weten tevreden te zijn over de nieuwe indeling van het park, alsook over de rust die heerste op onze wandelpaden en het algemeen gevoel van veiligheid dankzij alle maatregelen.

Daarom wil Pairi Daiza op progressieve wijze dagbezoekers beginnen ontvangen, die allen hun ticket online moeten bestellen. De beschikbare plaatsen worden nog steeds gelimiteerd, voor zowel abonnees als dagbezoekers, die allen hun komst naar het park vooraf moeten reserveren via onze website. De limiet wordt gelegd op zo’n 20% van het aantal bezoekers dat Pairi Daiza de voorbije jaren op sterk bezette dagen ontving. Graag voegen we daaraan toe dat het park sindsdien sterk uitgebreid is met twee nieuwe werelden van 8 hectare (The Last Frontier) en 4 hectare (The Land of the Cold).

 

De directie van Pairi Daiza benadrukt nogmaals haar wens om de poorten van Pairi Daiza zeer geleidelijk open te stellen, zodat het publiek vooral een kalme en veilige ervaring kan meemaken.

Dagbezoekers en abonnees ontdekken in Pairi Daiza, zoals elke lente, ook een groot aantal pasgeboren dieren. De materniteit van het park heeft de voorbije maanden haar werk gehad bij onder meer de gouden takins, Kaapse pelssrobben, bizons, miereneters, witgezichtssaki’s, nijlpaarden, sitatoenga’s, rendieren, dromedarissen, Pater-Davidsherten, Kaapse buffels, zeepaardjes, ringstaartmaki’s, langneuspotoroes, en nog veel meer! De grote meerderheid van deze soorten is met uitsterven bedreigd.