Sprookjesbos Valkenburg gaat weer open!

De poorten van Sprookjesbos Valkenburg gaan vanaf 21 mei weer open, op Hemelvaartsdag. Het oudste themapark van Nederland heeft dat in overleg met de veiligheidsregio en gemeente besloten. Wij zijn dan klaar om 50% van het normale maximum aantal bezoekers te ontvangen, laat ze weten. Op Maandag 16 maart ging het park dicht als gevolg van de lockdown. 

 

Sprookjesbos Valkenburg maakte eerder bekend in elk geval tot en met 19 mei dicht te blijven. Nadat het kabinet woensdag 06 mei versoepelingen van de maatregelen bekendmaakte, startte het park overleg op met de veiligheidsregio over heropening. 

Het streven is nu dus om 21 mei open te gaan. Daarvóór wordt er al met kleine groepjes van onder meer medewerkers getest hoe bepaalde extra veiligheidsmaatregelen, zoals anderhalvemeter-maatregelen, in het park werken. Volgens Mark de Ruiter (directeur Sprookjesbos Valkenburg) worden alle attracties aangepast om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Hiermee is  vanaf vorige  week al getest en vervolgens besloten hoe alles er precies komt uit te zien.

“Veiligheid heeft altijd onze prioriteit. Daarom zijn we nu druk bezig om alle veiligheid eisen aan te brengen in het park en attracties. Tevens trainen we onze medewerkers opnieuw.  Zo kunnen onze medewerkers wennen aan nieuwe werkwijzen en kunnen we, waar nodig, de puntjes op de i zetten.”

 

 

Extra hygiënemaatregelen
Een spontaan dagje naar het Sprookjesbos in Valkenburg is de komende tijd nog niet mogelijk. Vooraf online een kaartje kopen is verplicht. Zo kan het park zich houden aan een maximaal aantal bezoekers.  Zo plaatsen we centrale desinfectiepunten en worden bijvoorbeeld beugels voor de veiligheid in attracties en deurklinken extra vaak schoongemaakt. 

Verzekerd van een ticket? Reserveer je ticket op www.sprookjesbos.nl