Maquette voor uitbreiding Rulantica gepresenteerd in Europa-Park

Na de opening van het nieuwe waterpark Rulantica in november vorig jaar presenteert Europa-Park nu al de eerste grote uitbreiding: Svalgurok. Deze grootschalige buitenuitbreiding met verschillende nieuwe glijbanen moet al in 2021 openen voor het grote publiek.

 

Ondanks de huidige situatie kijkt Europa-Park directeur Michael Mack al naar de toekomst en naar de eerste grote uitbreiding van het waterpark Rulantica die volgend jaar moet plaatsvinden. Op een recente Twitter post onthulde hij de maquette van de nieuwe buitenuitbreiding: Svalgurok. “Een nieuw gedeelte van het mythische eiland Rulantica is onlangs ontdekt”, schijft Michael Mack op zijn social media. Op de bijgevoegde foto’s is een stoer Vikingachtig fort te zien, dat hoog boven het ijzige water torent.

De grootschalige waterspeeltuin bestaat uit een hele reeks houten bruggen die verscheidene torentjes met elkaar verbinden. Vanuit die torens vertrekken een aantal glijbanen. De decoratie van de nieuwe uitbreiding gaat van vele houten en bootachtige elementen tot schilden en geraamtes. Op een van torens is zelfs een sculptuur van een drakenkop te zien. De maquette staat momenteel tentoongesteld in Hotel Colosseo. De video hieronder laat enkele close-ups zien.

 

 

Rulantica opende in november 2019 haar deuren voor het grote publiek. Het was de grootste en duurste investering ooit voor Europa-Park met een prijskaartje van maar liefst 180 miljoen euro. Het park biedt onder meer 17 glijbanen, het grootste golfslagbad van Duitsland en een lazy river van 250 meter lang: Snorri’s Saga. Een volledig verslag uit Rulantica kan u hier lezen.

 

Bron: Michael Mack (Twitter)