Fotoreeks Rusland – Pretparken in Moscow – Deel 2

Tijdens deze tijden van corona blikken we graag terug op leuke reizen die de afgelopen jaren gemaakt werden. In 2014 trokken Rudy, Hilde, Wim en André er op uit naar Rusland om daar de parkjes te gaan verkennen. De leuke foto’s die ze trokken willen we graag met jullie delen.

 

De eerste grote stad die ze bezochten was Moscow, de hoofdstad van het land. Deze stad heeft vele pretparkjes en ook veel mooie gebouwen en andere dingen om te bezichtigen. Daarom verbleven ze verschillende dagen in de stad en was er dus ook tijd om meerdere parkjes te bezoeken.

Sokolniki Park:

Sokolniki Park is gelegen in de Russische hoofdstad Moscow City. Het is een kleinschalig park dat tijdens het bezoek van Rudy en André een rollercoasters in haar assortiment had. Dit is de achtbaan Corsair Coaster, een Speedy Coaster van Zamperla. Deze heeft een snelheid van 30 km/u en een hoogte van 9 meter.

Happylon:

Happylon is een voormalig pretpark in de Russische hoofdstad Moscow. Het park was gelegen in de Filion Mall en bevatte 1 rollercoaster. Dit was Babylon, een achtbaan die groter was dan de naam doet vermoede. Deze was een Junior Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma en had een lengte van 250 meter. De achtbaantrack liep boven de andere attracties door het pretpark. Het pretpark had echter een kort leven. Het opende in 2010 en sloot alweer in 2017.

Little Playground:

Little Playground is een pretpark in de Russische hoofdstad Moscow. Tijdens het bezoek van Rudy en André in 2014 was er een rollercoaster in het park te vinden. Het gaat om een Twin Helix achtbaan van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group met een haai als trein.

Park Severnoye Tushino:

Park Severnoye Tushino is gelegen in de Russische hoofdstad Moscow. Het park heeft een achtbaan die de naam Loch Ness Monster draagt. Dit is een Big Apple / Wacky Worm rollercoaster met een Loch Ness Monster als trein.