Lake Compounce stelt opening nieuwe waterattractie uit

Het Amerikaanse pretpark Lake Compounce kondigde voor dit jaar de komst van een nieuwe waterattractie aan in haar waterpark. Maar omwille van de corona crisis werden de werkzaamheden aan deze attractie voorlopig stilgelegd en de opening met een jaar uitgesteld.

 

Ook voor het Amerikaanse pretpark Lake Compounce zijn het momenteel onzekere tijden, door de corona crisis is het park noodgedwongen gesloten en zijn er voorlopig geen duidelijke vooruitzichten voor een heropening. Het park besloot al haar abonnees te compenseren door de geldigheidsduur van het abonnement te verlengen naar seizoen 2021. Maar er is ook nog minder goed nieuws te melden uit het park. Deze zomer zou normaal de nieuwe waterattractie Venus Vortex openen in het waterpark, maar de werkzaamheden aan deze nieuwigheid werden stilgelegd en de opening uitgesteld naar volgend jaar.

 

Venus Vortex

Venus Vortex wordt een glijbaan die meer dan 20 meter hoog is en opvalt dankzij de groen-gele kleuren. Dit type glijbaan is nog niet eerder gebouwd in de Amerikaanse staat New England. De glijbaan krijgt de vorm van een hongerige Venus bloem (vleesetende plant) die wacht op haar volgende prooi. De prooien zullen doorheen een bochtig parcours gaan en meermaals plotse drops bevatten.

Na een tunnel zullen de inzittende even gewichtloos zijn, wanneer ze tegen de muur opvaren, die de mond van de bloem is. Het viermansbootje vaart heen en weer en verdwijnt vervolgens in de bek van de plant. Gelukkig kom je met een splash weer op een veilige plek terecht en wordt je net niet verorberd.

Venus Vortex zal gebouwd worden aan het meer, naast het Bayou Bay Wave Pool.

 

 

Bron en foto: Lake Compounce