Sfeerverslag: Parque Warner Madrid – juli 2018

Tijdens een meerdaagse vliegtuigreis bezochten Themeparkfreaks Nathan, Lennert en Benjamin een handvol Spaanse pretparken die gelegen zijn nabij de hoofdstad Madrid. De trip bracht hen in Sould Park en Parque de Atracciones de Madrid, maar het meest indrukwekkende park van deze trip was ongetwijfeld Parque Warner Madrid. We bezochten er zowel het water- als het pretpark. Hoe dat verliep lees je in onderstaand verslag.

 

Op 10 juli 2018 landde ons vliegtuig op de luchthaven van Madrid. Tijdens deze dag was onze tijd beperkt, waardoor we nog geen dagvullend park als Parque de Atracciones de Madrid of Parque Warner Madrid durfden in te plannen. Nadat we de huurauto bemachtigd hadden, reden we naar het winkelcentrum Parquesur waar het mini-pretpark Sould Park ligt. Het park herbergt voornamelijk attracties voor de allerkleinsten zoals trampolines, bumper boats en kleine rondritjes, maar ook een achtbaan. De achtbaan heet Fiesta Express en is van het merk Zamperla.

Na aankomst bij Sould Park bleek het parkje nog gesloten te zijn. Dee Spanjaarden komen tenslotte ook maar pas tot leven nadat ze hun siësta hebben gehouden. We waren dus op zoek naar een activiteit om nog een halve dag mee op te vullen. Lennert en Nathan wisten meteen al dat Parque Warner Beach, het waterpark van Parque Warner Madrid, een optie was. Daarmee werd de zoektocht naar een activiteit snel beëindigd en een andere zoektocht stak meteen de kop op, want ik was namelijk plots op zoek naar een zwembroek. Aangezien we ons nog in het winkelcentrum Parquesur bevonden was het vinden van een zwembroek natuurlijk een fluitje van een cent. Op naar dat waterpark!

 

Parque Warner Beach – 10 april 2018

Het was een verschroeiend hete zomerdag en verfrissing in een waterpark kwam als geroepen. Die nieuwe zwembroek was alvast een goede investering. Misschien waren een stel waterpantoffels ook wel welkom geweest, want de vloeren van het park die geen schaduw kregen waren net iets te warm om blootvoets te trotseren.

Parque Warner Beach werd geopend in 2014 en kostte maar liefst 8,5 miljoen euro. De totale oppervlakte bedraagt zo’n 30.000 vierkante meter. Een handvol waterglijbanen staat er in het teken van DC-comichelden als Batman, Superman en Wonder Woman. Ook antagonisten als The Joker of Harley Quinn komen aan bod. Verder kunnen waterratten er ook genieten van een golfzwembad en een lazy river.

Vanuit het waterpark kunnen bezoekers bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de gigantische B&M-achtbaan Superman / la Atracción de Acero van Parque Warner Madrid. Een dergelijk uitzicht over deze baan is er niet vanuit het attractiepark zelf.

We waren alvast niet alleen in dit waterpark. We bevonden ons tussen een duizendtal andere mensen die er verfrissing kwamen opzoeken. Dit zorgde voor lange wachtrijen aan de waterglijbanen, waardoor het dus een hele opdracht werd om deze uit te proberen.

Na de verkwikkende waterpret werd het tijd om terug te keren naar Sould Park, want dat bleek ondertussen al geopend te zijn.


Parque Warner Madrid – 12 juli 2018

Een oplettende lezer zal merken dat er een dag ontbreekt in dit sfeerverslag, namelijk 11 juli 2018. Tijdens die dag trokken we naar Parque de Atracciones de Madrid. Daarover kan je hier meer terugvinden, of je kan de foto’s van deze specifieke dag hier bekijken.

De tijd was aangebroken om aan het hoofdprogramma van deze trip te beginnen. Parque Warner Madrid is zowat het meest bekende Spaanse pretpark op misschien wel PortAventura en het bijbehorende Ferrari Land na. Na een flinke wandeltocht over de gigantische parking en de indrukwekkende boulevard van het park kwamen we aan bij de toegangspoorten van het park.

Het park maakt deel uit van de groep Parques Reunidos (PR). Als je abonnementhouder bent van één van de PR-parken, dan mag je met dat abonnement eveneens in alle andere parken van de groep naar binnen. Andere parken van de groep zijn bijvoorbeeld: Movie Park Germany (DE), Bobbejaanland (BE) en Slagharen (NL). We waren alle drie in het bezit van een Slagharen abonnement en we konden dus zonder extra kosten naar binnen. Ook Parque de Atracciones de Madrid maakt bovendien deel uit van de PR-groep.

Eenmaal in het park worden wanen we ons meteen in de filmwereld. Een replica van de bekende Grauman’s Chinese Theatre in het Amerikaanse Hollywood is meteen de eerste eyecatcher. Ook de promenade met haar talloze souvenirwinkels blaast enorm veel sfeer uit. Er is zelfs een haventje waar we voorbijwandelen dat erg veel weg heeft van een echte filmset. Hier gaan regelmatig shows door, waaronder het grote avondspektakel met vuurwerk.

De eerste achtbaan die we tegenkwamen was Stunt Fall. Deze achtbaan is alvast een van de meest intense Boomerang achtbanen van de Nederlandse bouwer Vekoma. Dit is geen doordeweeks Boomerangmodel zoals we dat kennen uit Bellewaerde. De officiële naam van dit model is een Giant Inverted Boomerang. Hierbij hangen de treinen onder te track en ze worden telkens verticaal omhooggetrokken op een spike. Iets wat toch best spectaculair als, vooral als passagier terwijl je benen los hangen te bengelen.

We volgden de weg verder die ons leidde naar een gebied dat volledig in het teken staat van de DC-superhelden. Hier staan alvast de paradepaardjes van het park. Zo is er de floorless B&M achtbaan Superman / la Atracción de Acero (of gewoonweg ‘de Superman’) en de inverted B&M achtbaan Batman: Arkham Asylum. Er is eveneens een 100 meter hoge Triple Tower met de naam La Venganza del Enigma en er is een topspin die volledig in het teken staat van de fictieve superschurk Lex Luthor. We maakten ons maar al te graag schuldig aan enkele ritjes op deze diverse attracties.

We verlieten het DC-themagebied en de route die we volgden bracht ons in het wilde westen. Hier staan vooral grote waterattracties opgesteld. Zo is er een Shoot-the-Chute met Cataratas Salvajes en een Log Flume met Rio Bravo.

Aangezien er veel houtwerk aan te pas komt bij zo’n Wild-West-themagebied moeten ze in Spanje vast gedacht hebben dat deze locatie uitermate geschikt is voor een houten achtbaan.

Coaster Express is een houten achtbaan die er al sinds 2002 haar rondjes maakt. Er circuleren enkele horrorverhalen over deze achtbaan, want deze zou namelijk een uiterst onaangename rit weggeven, maar net voor ons bezoekje kreeg de baan een flinke onderhoudsbeurt. De rit was dus niet bepaald nog een nachtmerrie, maar dat betekent nog niet dat we hier spreken over een degelijke houten attractie. Een park van dit kaliber verdient alvast een betere houten achtbaan dan Coaster Express. Misschien moet er iemand de contactgegevens van RMC doorgeven aan dit park? Zij kennen alvast enkele kneepjes om probleemachtbanen als deze om te toveren in wereldtoppers.

We volgden onze route verder tot in Cartoon Village, de kinderzone van het park. Daar maakten we een ritje op de Zierer achtbaan Tom y Jerry. Cartoon Village herbergt zelfs twee achtbanen. We stapten dus maar al te graag ook in bij Correcaminos Bip, Bip. Deze familieachtbaan komt uit de stallen van Mack Rides en staat volledig in het teken van de bekende tekenfilmfiguurtjes Wile E. Coyote en (Bip Bip) Road Runner.

Daarmee waren de zes credits die het park rijk is allemaal binnen en konden we dus op pad gaan om de andere attracties van het park te ontdekken. Zo gingen we naar binnen bij de interactieve darkride La Aventura de Scooby Doo, maar we bleven hier toch wel wat op onze honger voor een degelijke darkride zitten.

Daarmee was onze tour doorheen het park helemaal rond. Ondertussen was de wachtrij bij Stunt Fall bijna volledig leeg. Meerdere re-rides op dit stalen kunstwerkje konden we dus niet laten liggen. We trokken ook opnieuw naar de DC-themazone om er de grootste achtbanen van het park opnieuw uit te proberen. Deze keer opteerden we zelfs voor de VR-ervaring op Batman: Arkham Asylum. Meestal ben ik helemaal geen liefhebber van virtual reality op een achtbaan, integendeel zelfs, maar bij dit Batman-thema komt dit best nog min of meer tot zijn recht.

Van het moderne en stijlvolle Gotham trokken we weer richting de cowboyzone van het park. Daar probeerden we Rio Bravo uit. Deze boomstamattractie kent enkele bijzondere en verrassende elementen. Laat deze zeker niet links liggen tijdens een bezoekje aan dit park.

Hoewel, een waterattractie die je hier absoluut niet links mag laten liggen is Rápidos ACME. Bij de meeste rapid rivers worden de waterstralen, de watervallen of de emmers water die uitgegoten worden steeds net ontweken of ze worden ‘uitgezet’ wanneer er een bootje passeert. Bij Rápidos ACME wordt er alvast niet gekeken naar een litertje water meer of minder. De boot gaat best wild tekeer en tijdens het hele circuit word je langs alle kanten belaagd door diverse waterstralen. Een nat pak is hier een garantie.

De avond begon te vallen en de wachtrijen bij de waterattracties begonnen flink te slinken. Aangezien we toch al flink nat werden gemaakt in Rápidos ACME besloten we om nog maar eens een nat pak te bestellen in Cataratas Salvajes.

Ondertussen was het al helemaal donker geworden en we kwamen alweer aan in Gotham. Daar was ondertussen een show begonnen. De antagonist Joker was er het gemeentehuis aan het overnemen, maar wie vliegt er daar plots via een kabelbaan over het publiek heen? Batman! Dit leidde tot een spektakel met luide knallen en ronkende quadmotoren tot gevolg.

Tot slot maakten we nog een vijftal ritjes op Superman / la Atracción de Acero. Daar waren ondertussen niet veel bezoekers meer te bespeuren, want de meeste bezoekers repten zich richting de hoofdingang waar het avondspektakel begonnen was. Toen we klaar waren met achtbaanritjes maken werd het vuurwerk van de grote slotshow afgestoken. Zoiets is prachtig om te zien, maar het is vaak ook een signaal om weer naar huis te moeten gaan.