BREAKING: Eerste Duitse pretparken mogen maandag al open

Er is verrassend en positief nieuws naar buiten gekomen vanuit Duitsland. Daar hebben verschillende deelstaten besloten dat pretparken binnenkort weer open mogen. De deelstaten kondigden verschillende heropeningsdatums aan tussen begin en eind mei. Maandag mogen de eerste parken al opnieuw geopend worden!

 

Het einde van een lange donkere periode is in zicht. In Duitsland zijn er verschillende deelstaten die aangekondigd hebben dat pretparken binnenkort weer open mogen. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Beieren besloot de opening opnieuw toe te staan vanaf 30 mei en Nedersaksen wil de parken openen op 25 mei. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Noordrijn-Westfalen en Sleeswijk-Holstein de parken al willen heropenen op maandag 11 mei. Baden-Württemberg zou dan weer 31 mei als heropeningsdatum voorop stellen. Hieronder een overzicht wat dit betekent voor de pretparken.

 

Phantasialand, Movie Park Germany en Hansa Park:

De deelstaten Noordrijn-Westfalen en Sleeswijk-Holstein lieten woensdagavond weten dat pretarken vanaf 11 mei opnieuw geopend mogen worden, weliswaar onder strikte voorwaarden. Dit betekent dat pretparken als Phantasialand, Movie Park Germany en Hansa Park opnieuw de deuren mogen openen.

Ook andere pretparken zoals Fort Fun Abenteuerland, Potts Park, Kernie’s Familienpark, Rocolinos Kinderwelt, Mc-Play Kinderland, Schloß Beck Freizeitpark, Familienpark Herne, Family Paradise, Tolk Schau en Jackelino Kinderland zijn in deze deelstaten gelegen.

Het feit dat de pretparken opnieuw mogen openen wilt natuurlijk nog niet zeggen dat ze effectief zullen heropenen. Zo liet Movie Park Germany al weten dat het praktisch gezien niet mogelijk is om zo snel opnieuw op te starten. Het volledige park moet nog aan de coronamaatregelen aangepast worden. Movie Park Germany hoopt om klaar te zijn daarmee tegen de week voor Pinksteren, maar de heropening zal ook afhangen van een aantal praktische zaken zoals de mondmaskers voor het personeel die op tijd geleverd moeten worden.

 

Heide Park:

In de deelstaat Nedersaksen waar onder andere Heide Park gelegen is, zouden de pretparken mogen heropenen op 25 mei. Ook Tier- und Freizeitpark Thüle, Erse Park Uetze, Serengeti Park, Rasti-Land, Jaderpark, Magic Park Verden, Ferienzentrum Schloss Dankern en Landerlebnis zijn hier gelegen.

 

Skyline Park, Geiselwind, Bayern Park en Legoland:

De deelstaat Beieren liet dinsdagavond al weten dat de pretparken zullen mogen heropenen op 30 mei. Het gaat dan meer over Skyline Park, Freizeit-Land Geiselwind, Bayern Park en Legoland Deutschland.

Verder zijn er in deze deelstaat nog kleinere parken te vinden, zoals Churpfalzpark, Erlebnisfelsen Pottenstein, Erlebnispark Schloss Thurn, Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar, Märchenwald im Isartal en Freizeitpark Ruhpolding.

 

Europa-Park en Tripsdrill:

De deelstaat Baden-Württemberg, waar bijvoorbeeld Europa-Park en Tripsdrill gelegen zijn, laat weten dat de pretparken op 31 mei mogen heropenen. Ook andere pretparken zoals Schwaben Park, Steinwasen Park, Tatzmania Löffingen, Traumland auf der Bärenhöhle en Funny-World zijn hier gelegen.

 

Andere deelstaten:

Momenteel is het nog niet duidelijk wat andere deelstaten gaan doen. In Rijnland-Palts waar onder andere Holiday Park en Eifelpark gelegen zijn, verwacht men volgende week meer duidelijkheid. Ook de deelstaat Saksen moet haar exitplan nog bekendmaken. Daar zijn pretparken zoals Freizeitpark Plohn en Belantis gelegen.

 

Uitreisverbod:

Voor de Belgische pretparkfans wordt het sowieso wachten tot en met 7 juni vooraleer ze naar een pretpark kunnen gaan. In België is tot dan immers een in- en uitreisverbod verbod van kracht, waardoor Belgen niet naar Duitsland of andere landen mogen gaan om bijvoorbeeld pretparken te bezoeken. In België zelf blijven de parken minstens tot 7 juni gesloten.

 

Volg de laatste ontwikkelingen op de voet in onze live blog.