Chaos in Nederland: Mogen pretparken onmiddellijk geopend worden?

Er is complete chaos ontstaan in Nederland na een Tweet van Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). Het RIVM beweert nu dat er momenteel helemaal geen verbod is op de opening van pretparken en dierentuinen en dat ze gewoon geopend kunnen worden. De pretparkwereld reageert verbijsterd, want zij dachten dat ze verplicht gesloten moesten blijven.

 

Naar aanleiding van een nieuwe persconferentie op woensdagavond van premier Mark Rutte, over de versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus, is er heel wat losgebarsten in het pretparkwereldje. De premier had immers alweer niets over de heropening van dierenparken en pretparken verteld, waardoor heel wat mensen zich vragen begonnen te stellen.

Op een van die vragen antwoordde het RIVM doodleuk dat de pretparken er zelf voor gekozen hebben om te sluiten en dat ze helemaal nooit daartoe verplicht werden. Dit antwoord had natuurlijk niemand verwacht, want de pretparkwereld was al wekenlang aan het wachten op een signaal van de overheid om opnieuw te mogen openen.

 

De pretparken zullen nu wel moeten bekijken met de lokale instanties hoe een veilige opening er dan moet uitzien. Daarnaast lijkt het ook praktisch gezien niet mogelijk om op enkele dagen tijd de pretparken volledig aan te passen aan de huidige coronamaatregelen. Een snelle heropening van de Nederlandse parken lijkt nu echter wel in zicht te zijn.

We houden jullie op de hoogte via onze website en uiteraard kan je de laatste updates checken in onze live blog.