UK Trip 2019: Dag 4 – Blackpool Pleasure Beach

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar, toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op de vierde dag van de trip bezochten we Blackpool Pleasure Beach. Een heerlijk ouderwets pretpark dat vol met klassiekers staat. Voor Jonathan en Jos was het alvast een fijn weerzien. Voor Benjamin en Lennert was het alvast hun eerste bezoekje.

 

Blackpool Pleasure Beach:

We zullen meteen opbiechten dat we niet in de waterattractie Valhalla zijn geweest tijdens deze dag. Tot zeven keer toe wensen we onze verontschuldigingen hiervoor aan te bieden. De weersomstandigheden waren volgens ons niet gunstig genoeg om een nat pak te halen. Noem ons gerust, tot pakweg drie keer toe, mietjes of koukleumen. Deze beledigingen hebben we vast verdiend. Hopelijk kunnen we daarmee dit gegeven aan de kant zetten en toch even iets meer vertellen over dit fotoalbum.

Blackpool Pleasure Beach is een Engels pretpark gelegen aan de kust van Fylde in Blackpool. Het park werd gesticht in 1896. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in het Verenigd Koninkrijk. Het park kent vele records, waaronder het grootste aantal achtbanen van een park in het Verenigd Koninkrijk (13), waarvan vier houten achtbanen: de Big Dipper, Blue Flyer, Grand National (2) en Nickelodeon Streak. Toen The Big One in 1994 geopend werd was het de hoogste en snelste achtbaan ter wereld. Het was ook de steilste, met een hellingshoek van 65° en een van de langste, met een lengte van 1.675 meter.