Uitgelicht: Speed Monster – Tusenfryd

Speed Monster is de blikvanger in Tusenfryd, nog voor je het park binnen wandelt, kan je dit stalen gevaarte al zien staan. Deze gelanceerde achtbaan biedt heel wat thrill aan.

 

 

Speed Monster in het Noorse Tusenfryd is de grootste en vooral spannendste achtbaan van het park. Deze baan wordt gelanceerd aan 90 km/h en gaat doorheen meerdere inversies. Voor de bouw van Speed Monster werd beroep gedaan op het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides.

Een ritje op deze achtbaan neemt je mee tot een hoogte van 31 meter en doorheen een parcours van 690 meter lang. Tijdens de rit beleef je drie inversies, waaronder een Norwegian Loop en een Corkscrew. De achtbaan opende in 2006 en levert een kracht op van 4G.

De eerste plannen voor deze baan toonde nog een extra inversie, er zou een dubbel Corkscrew in gebouwd worden, maar dit werd veranderd naar een Twisted Hill.

Wie een ritje wil maken op Speed Monster moet minstens 1,40 meter groot zijn. Een ritje duurt 1 minuut en 9 seconden. Over de baan rijden twee treintjes met telkens plek voor 12 personen.