Uitgelicht: Python – Efteling

De achtbaan Python in de Efteling was de allereerste achtbaan die in het park gebouwd werd. Deze werd gebouwd door Vekoma en opende in 1981. Python kreeg doorheen de jaren meermaals nieuwe treintjes. Zo stonden in de beginjaren treintjes van Arrow op de baan, die in de jaren 1990 vervangen werden door Vekoma-treinen. In 2005 werden Kumbak-treinen geplaatst die in 2012 opnieuw vervangen werden door New Generation Vekoma-treinen.

 

pyhton-copy

Python is de oudste achtbaan van de Efteling en tevens een icoon in Nederland. De achtbaan die in 1981 opende was voor die tijd een zeer spectaculaire achtbaan, ze bevat namelijk twee loopings en een dubbele kurkentrekker. Python heeft geen achtergrondverhaal, wat Anton Pieck een spijtige zaak vond.

De Python heeft een hoogte van 29 meter en een lengte van 750 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 75 km/u. In 2018 werd de track van deze achtbaan nagenoeg volledig vervangen door nieuwe.