Grootste funhouse van Nederland volop in aanbouw

De Nederlandse exploitanten Koevoets en De Vries gaan in 2020 toeren met een gloed nieuw funhouse. Het nieuwe funhouse krijgt de naam Police Department en wordt de grootste van Nederland. Het funhouse krijgt maar liefst 5 verdiepingen en heel wat unieke elementen.

 

Na weken van speculeren onder de fans, kondigde eind 2018 Koevoets en De Vries hun gloednieuwe funhouse aan. Maar dat het zo gigantisch groot ging worden, had niemand toen durven dromen. Police Departement wordt een funhouse van maar liefst 12 meter hoog en 40 meter breed.

In totaal krijgt het funhouse maar liefst 5 etages, absoluut ongezien in de Benelux. Naast de tal van gethematiseerde poppen krijgt het huis ook een vrijeval element en een groot waterparcours. Het funhouse komt in teken te staan van Police Academy, de politie die wordt opgeleid om boeven te kunnen vangen.

Naast het hindernissen parcours zal de Police Academy een Free Fall Tower bevatten. Andere elementen zijn een grote glijbaan, water interactie, bewegende onderdelen, VR-experience en wordt de attractie volledig van led verlichting voorzien.

De volledige attractie zal vervoerd worden met maar liefst 6 transporten en wordt een van de grootste in haar soort. Verwacht wordt dat het funhouse regelmatig op de Duitse kermissen zal rondrijden en op de grootste kermissen zal komen te staan.

Normaal hadden Koevoets en De Vries in 2019 al uitgepakt met het gloednieuwe funhouse. Maar de opening liep vertraging op. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang en die beelden willen we graag met jullie delen.

Police Academy wordt ruim 10 meter breder, 3 meter dieper en 5 meter hoger dan de Heroes City, een van de grootste funhouses van Nederland. Heroes City was eveneens in handen van het duo Koevoets en De Vries maar verkochten de attractie in ruil voor deze kolos. Hieronder vindt je een video van Heroes City.

 

 

Foto’s: Police Department