Uitgelicht: Keverbaan – Bellewaerde

Wanneer je door het gezellige cowboydorp van het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde loopt, dan komt je een leuke junior achtbaan tegen, genaamd De Keverbaan. Deze attractie van het type Tivoli Large werd in 1981 gebouwd door het Duitse bedrijf Zierer.

 

keverbaan-copy

 

Elk bakje van de achtbaantrein is vormgegeven als een lieveheersbeestje. Aangezien een lieveheersbeestje behoort tot de familie van de kever-achtigen is de oorsprong van de attractienaam meteen ook verklaard. Met een topsnelheid van 36 km/u raast deze trein tussen de bomen.

Het station is netjes verwerkt in het cowboydorp, maar tijdens de Halloween periode krijgt deze achtbaan altijd een horror make-over.

Een ritje duurt 3 minuten, een leuk detail is dat de inzittenden altijd worden getrakteerd op 2 rondjes per rit.