Werkzaamheden nieuwe achtbaan begonnen bij Schwaben Park

Bij het Duitse pretpark Schwaben Park zijn de eerste werkzaamheden begonnen voor de bouw van de nieuwe achtbaan Hummel Brummel. Momenteel worden de funderingen voor de steunpilaren gegoten.

 

Ook al is het park voorlopig gesloten omwille van de COVID-19 crisis, zit men bij het Duitse pretpark Schwaben Park momenteel niet stil. In het park is men namelijk begonnen met de funderingswerken voor de nieuwe achtbaan Hummel Brummel. Het gaat hier om een Wie-Flyer van de Duitse fabrikant Wiegand. Dit wordt de vierde achtbaan voor het park en meteen ook de duurste investering die het park ooit deed.

 

Er is ook recent een leuke animatie verschenen.

 

 

Wie-Flyer

Bij het type Wie-Flyer hang je in een gondel onder de achtbaanrail. In de gondel is telkens plaats voor twee personen. De gondel wordt over de gehele lengte van het parcours elektrisch aangedreven. In de bochten zwiert de gondel naar buiten om het vlieggevoel te versterken. De nieuwe baan zal op een locatie vlak voor Wilde Hilde gebouwd worden en krijgt een lengte van 500 meter.

 

 

Bron en foto’s: Schwaben Park