Uitgelicht: Huracan – Bellewaerde

In 2013 opende het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde een nieuwe achtbaan genaamd: Huracan. Voor deze attractie ging het park in zee met Zierer, een Duitse achtbaanbouwer die bekend staat voor hun keverachtbanen. Huracan is een Force-custom type.

 

huracan copy

Het thema rondom deze achtbaan draait volledig rond de Maya cultuur. Dit is overal terug te vinden, zelfs de trein heeft de vorm van één of ander mythisch wezen.

Wanneer je met de trein het station verlaat, ga je eerst door een darkride-gedeelte en trotseer je de verschillende natuurelementen. Tijdens de 500m lange track maak je kennis met wind-, vuur- en watereffecten. Na dit korte darkride gedeelte ga je de (booster-wheel) lifthill op, die je vervolgens naar buiten brengt. Lang heb je niet om van het uitzicht te genieten, want al gauw verdwijnt de trein in de duisternis voor het nodige bochtenwerk. In de donkere hal zijn enkele lasereffecten te zien.

Huracan beschikt over 2 treinen, waarin telkens 20 personen in kunnen plaatsnemen voor een wervelende rit.