Mt. Olympus presenteert Amerika’s eerste SlideWheel in 2021

Het Amerikaanse water- en attractiepark Mt. Olympus heeft in deze Corona-tijden ook goed nieuws. Zo kondigde het park, tijdens al deze heisa, haar nieuwe waterattractie aan voor de zomer van 2021. Hercules wordt een zogenaamd SlideWheel: een combinatie tussen een reuzenrad en een waterglijbaan, tevens de eerste installatie in Amerika.

 

Mt. Olympus Water & Theme Park, gelegen in het Amerikaanse Wisconsin, pakt volgend jaar groots uit met een nieuwe toevoeging aan hun waterpark. “Een vertrouwd gezicht in een attractiepark: het fascinerende zicht van bewegende attracties, iets wat in een waterpark langs deze kant van de aardbol nog niet te beleven is.” Met deze beschrijving onthulde het park hun nieuwe waterattractie Hercules. Hercules wordt een zogenaamd SlideWheel van de Canadese fabrikant WhiteWater. Na installaties in China en Polen krijgt Amerika nu de derde versie van deze innovatieve waterattractie dat een combinatie is tussen een reuzenrad en een waterglijbaan.

 

SlideWheel

Het SlideWheel werd in 2015 voorgesteld door de Duitse fabrikant Wiegand-Maelzer als “eerste roterende waterglijbaan ter wereld” en zij verkochten in 2017 het prototype aan Chimelong Water Park in China. De attractie bestaat uit een soort reuzenrad dat draait aan drie toeren per minuut waarop een kluwe aan glijbaan is bevestigd. Er kunnen tegelijkertijd 3 banden van elk 4 personen zich in de glijbaan bevinden, waardoor een capaciteit van 720 personen per uur wordt bereikt. Na de eerste installatie verkocht Wiegand-Maelzer het attractieconcept aan het Canadese WhiteWater, die begin dit jaar het eerste SlideWheel van Europa opende in Polen. De bouw van Hercules gaat iets minder dan een jaar duren volgens het park, met een voorziene opening in de zomer van 2021.

 

 

Bron: Mt. Olympus Water & Theme Park