Eerste “Mario Kart”-baan van Nederland bijna klaar

In Utrecht wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de eerste “Mario-Kart”-baan van Nederland.  Eind april moet de baan klaar zijn. Het bedrijf achter het project, The Team Building, is dan ook van plan om te openen eenmaal de coronamaatregelen in Nederland opgeheven worden.Het Utrechtse bedrijf The Team Building bouwt momenteel een Crazy Karts-baan. Het Crazy Karts-concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is vergelijkbaar met het gewone karten, maar dan met karts die een stuk kleiner zijn.

Bij Crazy Karts zal het niet enkel om het karten gaan, maar ook om de beleving errond. ”De hal wordt in het thema van een groot pakhuis ingericht, met allerlei stellingen en containers. Het wordt een spel, maar ook echt een beleving. Met licht- en geluidseffecten hopen we een leuke activiteit neer te zetten. Ook willen we elementen toevoegen van Mario Kart, zoals olievlekken op de baan, waardoor mensen langzamer gaan rijden.” aldus The Team Building in het Algemeen Dagblad.

Het bedrijf benadrukt op hun website dat er geen verwijzingen zijn naar Mario Kart of licenties heeft afgesloten met Nintendo. Eind april zal de baan volledig klaar zijn, maar de effectieve openingsdatum zal afhangen van de Nederlandse coronamaatregelen.

Bron: AD
Foto: The Team Building