Treintje voorgesteld en testritten begonnen van nieuwe achtbanen Tripsdrill

Het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill gaat volgend jaar maar liefst 2 nieuwe achtbanen openen. Het gaat om een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster die beide gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Ondertussen zijn de treintjes van de nieuwe hangende looping coaster voorgesteld en zijn de testritten van de Boomerang Coaster van start gegaan.

 

De werken aan de nieuwe achtbanen in het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill zijn in vergevorderde fase beland. Zo werd een tijdje geleden het laatste trackdeel geplaatst van Volldampf en ondertussen zijn zelfs al de eerste testritten van start gegaan. Dit is te zien op onderstaande foto.

Volldampf is een Family Boomerang Coaster die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De trein legt het parcours van 500 meter zowel voorwaarts alsook achterwaarts af. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u bereikt en is er een maximale hoogte van 22 meter. Volldampf wordt in het Nederlands vrij vertaald naar “Met volle kracht vooruit”. Dit type achtbaan kennen we vooral van Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand.

Maar ook de werken aan de hangende achtbaan Hals-über-Kopf gaan vlot vooruit. Zo werd vorige week nog het laatste trackdeel geplaatst en ondertussen deelde het park een foto van de treintjes van de achtbaan. Deze zien er prachtig uit, net zoals de treinen van Volldampf.

Hals-über-Kopf is de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) die gebouwd werd door Vekoma. Dit type achtbaan is een kruising van een Suspended Looping Coaster (SLC), die we onder andere kennen van de Vampire in Walibi Belgium en Condor in Walibi Holland, met een Suspended Family Coaster (SFC), die we dan weer kennen van Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany en Orkanen in Fårup Sommerland.

We kijken dus halsreikend uit naar dit nieuwe type dat speciaal ontworpen werd als eerste looping coaster gericht op families. De achtbaan is ook gemaakt met de nieuwste technologieën van Vekoma en moet het comfort ten opzichte van de SLC aanzienlijk verhogen. Hals-über-Kopf zal een snelheid krijgen van 80 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 800 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan. Hals-über-Kopf kan vrij vertaald worden naar “halsoverkop”.

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Facebook Erlebnispark Tripsdrill