Sfeerverslag: Efteling – 09 maart 2020

In dit sfeerverslag nemen we je mee naar een periode toen de coronacrisis nog in haar kinderschoenen stond en het genoeg leek wat afstand van elkaar te bewaren, de handen te wassen en vooral geen handjes te schudden. Jammer genoeg is dat nu volledig anders en moeten we in ons kot blijven, maar omdat we toch uitkijken naar onze eerstvolgende bezoekjes aan de Efteling snuiven we de sfeer nog eens op van ons laatste bezoekje.

 

Het bezoekje dat we brachten aan de Efteling kwam er na een uitnodiging van het park om een kijkje te nemen op de bouwwerf van Max & Moritz, waar het eerste karretje op de baan gezet zou worden. We kregen een rondleiding door de toekomstige wachtrij en een woordje uitleg over enkele fratsen die je in deze rij kan ontdekken, zoals het scheetkussenorgel.

Na het plechtige gebeuren trokken we het park in en ondanks dat het koud was, stapten we meteen in een bootje van de wildwaterbaan Piranha. Een onstuimige rit volgde, maar gelukkig werden we niet te nat.

Van ver zie je de speciale stalen constructie van Dive Coaster Baron 1898 al staan, we konden ons dan natuurlijk ook niet inhouden en besloten meteen een ritje te gaan maken. De aankleding, het verhaal en uiteraard de rit zelf, maken dit een bescheiden toppertje dat we met veel plezier driemaal achter elkaar deden.

Wat voor mij de mooist afgewerkte wachtrij is in dit park, is ongetwijfeld de watercoaster De Vliegende Hollander. We maakten dan ook met veel plezier ook hier een ritje op.

Na een hapje eten besloten we de vernieuwde autootjes uit te testen van de Oude Tufferbaan. Om meteen daarna heen en weer te schommelen in D’Halve Maen.

Daarna doken we de houten achtbaan Joris en de Draak in voor een pittig ritje. Altijd heerlijk om zo’n houten gevaarte te berijden.

Een meer dan verplicht nummertje voor ons is zonder twijfel de darkride Carnaval Festival, waar we meteen twee ritjes op maakten. Iets dat we ook herhaalden bij Droomvlucht. Het zijn tenslotte twee superleuke darkrides.

Ook dat verdraaide huis van de Bokkenrijders, Villa Volta, blijft een absolute topper in haar soort. Dit draaiende huis blijft een must do.

Wie Efteling zegt, denkt uiteraard meteen ook aan het Sprookjesbos. We maakten tijdens onze dag een wandelingetje doorheen de vele sprookjes die je hier kan vinden, waaronder het nieuwe De Zes Zwanen.

Efteling verving Pandadroom door Fabula en ik was zeer benieuwd naar het resultaat. We schoven natuurlijk ook bij deze attractie aan, alhoewel echt aanschuiven vandaag nergens helemaal van toepassing was. En ik was echt blij om deze uitgeprobeerd te hebben. Het gaat over een mooie vervanger voor wat ooit een saaie bedoening was. De nieuwe film is zeer amusant en ik zal deze tijdens een volgend bezoekje zeker opnieuw bekijken.

Natuurlijk konden we ook niet simpelweg voorbij het paleis wandelen waarin de darkride Symbolica te vinden is. Hier nodigt Pardoes je uit op het bal van de koning, waar lakei O.J. Punctuel je op de regeltjes wijst. Voor de ene een topper, voor de andere iets te saai, maar deze attractie blijft nog steeds zeer mooi uitgewerkt.

We hadden nog net de tijd voor een laatste attractie, welke meteen ook weggelegd was voor mijn favoriete darkride in het park. In Fata Morgana vaar je langsheen Oosterse taferelen die je meenemen naar de sprookjes van 1001 nacht.

Als afsluiter keken we nog naar de fonteinenshow Aquanura. Jammer genoeg was het nog niet donker, want dan vind ik dit spektakel nog meer tot haar recht komen.