Pretparkgames: The Park

De winter is voorbij, de lente is aangebroken en normaal gesproken genieten we dan eens zo hard van onze hobby in onze geliefde pretparken. Helaas dacht het coronavirus hier anders over en zijn we gedoemd om in ons kot te blijven tot het ergste achter de rug is. Om in deze moeilijke tijden toch wat pretparkplezier te kunnen beleven, zetten we vandaag het computerspel The Park in de kijker. Heb jij dit spel al eens gespeeld?

 

Amusementsparken zijn leuke plekken, onschuldig plezier voor de jeugd staat er garant. Ze kunnen hier genieten van uitdagende, maar veilige avonturen. Ballonnen, suikerspinnen en fantastische attracties staan voor hen klaar. Dat dacht ook Lorraine, toen ze haar zoon Callum mee nam naar zo’n park… Maar het bleek al snel de ergste nachtmerrie uit haar leven te worden.

 

Game ontwikkelaar Funcom, gevestigd in Noorwegen, kondigde op deze manier de nieuwe game aan. Het spel wordt omschreven als een kort maar intens spel. De release datum is oktober 2015. Het spel zal beschikbaar zijn voor Windows.

The Park speelt zich af in een eng pretpark “waar een duister en sinister geheim ontdekt zal worden.”  Je speelt het spel als het personage Lorraine, wiens zoon, Callum, vermist raakt in het park.

The Park is het resultaat van enkele experimenten van een kleine groep ontwikkelaars. Ze probeerde enkele concepten uit om te bekijken hoe ze hun grote Multiplayer games konden uitbreiden met kleinschaligere Single Player games. Maar er ontstond iets speciaal, en The Park werd iets dat de ontwikkelaars wilden delen met de wereld.

Bron: Funcom