Pretparkgames: Roller Coaster Rampage

De winter is voorbij, de lente is aangebroken en normaal gesproken genieten we dan eens zo hard van onze hobby in onze geliefde pretparken. Helaas dacht het coronavirus hier anders over en zijn we gedoemd om in ons kot te blijven tot het ergste achter de rug is. Om in deze moeilijke tijden toch wat pretparkplezier te kunnen beleven, zetten we vandaag het computerspel Roller Coaster Rampage in de kijker. Heb jij dit spel al eens gespeeld?

 

“Roller Coaster Rampage” is een pc-spel waarbij je punten scoort door zoveel mogelijk schade in het park aan te richten met je coaster-trein.

De speler(s) bouwen hun achtbanen in real-time, dit wil zeggen dat de track automatisch wordt gecreërd door een hiervoor speciaal ontworpen engine. De track volgt het spoor dat de speler bepaald. Het is de bedoeling om je trein naar grote obstakels te ontwijken, om deze vervolgens te vernietigen. Tijdens het rijden kunnen spelers ook hun track naadloos aansluiten aan speciale  achtbaan elementen zoasl zoals loopings, cobra rolls, batwings en en barrel rolls. Dit spel kan je het beste omschrijven als een snelle, arcade, achtbaan race simulator.

Een uitgebreide “Campaign-modus” biedt de nodige uitdaging door middel van 30 verschillende uitdagingen met een toenemende moeilijkheidsgraad.

Wil je simpelweg gewoon een achtbaan maken zoals je zelf wil, geen probleem, het spel biedt een “Freeride-modus” aan voor het maken van wilde achtbanen. Nadat je de volledige achtbaan hebt voltooid, kan je deze aanschouwen vanuit een first person view, zodat het lijkt alsof je zelf plaats neemt in de achtbaan.

 

 

Het spel werd ontwikkeld door “Pantera Entertainment”.

Min. Systeemvereisten:
Windows XP
2.2 GHz dual core processor
Memory: 2 GB RAM
Harde Schijf: 2 GB
Video Card: Nvidia 8800 GPU
DirectX®: DirectX 9.0
Bron: Steam