Pretparkgames: Planet Zoo

De winter is voorbij, de lente is aangebroken en normaal gesproken genieten we dan eens zo hard van onze hobby in onze geliefde dierenparken. Helaas dacht het coronavirus hier anders over en zijn we gedoemd om in ons kot te blijven tot het ergste achter de rug is. Om in deze moeilijke tijden toch wat dierenpark plezier te kunnen beleven, zetten we vandaag het computerspel Planet Zoo in de kijker. Heb jij dit spel al eens gespeeld?

 

Op 5 november 2019 bracht softwareontwikkelaar Frontier Developments het nieuwe spel Planet Zoo officieel uit op PC. In dit kleurrijke computerspel is het aan de speler om een glorieuze dierentuin te bouwen en te runnen. Bereid je alvast voor op het ontwikkelen van gedetailleerde dierenverblijven, maar zorg er ook voor dat bezoekers het naar hun zin hebben.

Frontier Developments bracht in 2016 het computerspel Planet Coaster uit op de markt. Planet Coaster was (en is nog steeds) de spirituele opvolger van Rollercoaster Tycoon 3. In 2018 bracht de ontwikkelaar al eens eerder een parksimulator met ‘wilde dieren’ uit. Dat deed het met Jurassic World Evolution. Vandaag verrast Frontier Developments opnieuw vriend en vijand met Planet Zoo. Deze dierenparksimulator draait overigens op dezelfde ‘game engine’ als Planet Coaster.

Ook in Planet Zoo kan de speler attracties of shops bouwen, hoewel dat aanbod voorlopig beperkt blijft. In de toekomst kan het arsenaal aan verschillende dieren, shops, attracties en extra decoraties nog groter worden via extra speluitbreidingen (een fenomeen dat we eerder zagen bij Planet Coaster).

Het detailniveau dat Planet Zoo biedt is buitengewoon indrukwekkend. Dankzij de verschillende gameplay-modi kunnen spelers een dierenpark op hun eigen manier ervaren, terwijl het onderzoek naar de dieren dit spel behoorlijk leerzaam maakt. De bouwmodus werkt (nog) niet optimaal, maar dat doet niets af aan deze solide simulatietitel.

Planet Zoo is beschikbaar vanaf 44,99 euro via het online platform Steam.

Minimale systeemvereisten:
– Vereist een 64-bits processor en besturingssysteem
– Besturingssysteem: Windows 7 (SP1+)/8.1/10 64bit
– Processor: Intel i5-2500 / AMD FX-6350
– Geheugen: 8 GB RAM
– Grafische kaart: NVIDIA GeForce GTX 770 (2GB) / AMD Radeon R9 270X (2GB)
– Opslagruimte: 16 GB beschikbare ruimte

 

 

Bron: Steam