Pairi Daiza verwelkomde ook walrussen de afgelopen periode

Nadat er al enkele ijsberen hun intrek namen in het nieuwe themagebied van het dierenpark Pairi Daiza, arriveerden er ook enkele walrussen. Deze dieren zullen eveneens te bezichtigen zijn in The Land of the Cold.

 

Pairi Daiza verwelkomde na ijsberen Nuka en Qilak onlangs ook de walrussen Thor en Petruska. Ze namen hun intrek in het nieuwe themagebied Land of the Cold. De walrussen zullen in Pairi Daiza deelnemen aan een internationaal conservatie- en voortplantingsprogramma voor de soort. Vrouwtje Petruska kwam naar Pairi Daiza over vanuit het Oceanografic instituut in Valencia, terwijl mannetje Thor de overstap maakt vanuit het Tierpark Hagenbeck in Hamburg. Binnenkort zullen nog twee andere vrouwtjes naar Pairi Daiza overkomen: Tanya (Tany) en Ninotchka (Nini).

 

Het gaat hier om een uniek samenwerkingsprogramma tussen Pairi Daiza en haar Spaanse en Duitse collega’s, waardoor een nieuwe kweekgroep van gezonde walrussen ontstaat. De doelstellingen zijn het genetisch kapitaal van deze bedreigde dieren veiligstellen en nieuwe wetenschappelijke informatie vergaren die zal helpen de walrussen in de natuur beter te beschermen.

 

Het walrusverblijf in Pairi Daiza is zo groot en zo kwalitatief dat het een van de weinige ter wereld is waar walrussen zich kunnen voortplanten. De hulp van de collega’s van Oceanografic Valencia (dat deel uitmaakt van het City of Arts and Sciences) en Tierpark Hagenbeck in Hamburg was dan ook broodnodig, dankzij hun jarenlange ervaring met walrussen konden zij helpen het best mogelijke verblijf te bouwen. Zowel de Spaanse als de Duitse walrusverzorgers zullen trouwens in Pairi Daiza hun beschermelingen blijven volgen. Want de conservatie van deze bedreigde dieren is een echt teamwork!

 

Bron en foto’s: Pairi Daiza