Nieuwe Belgische thrillride Techno Power in opbouw

De Belgische exploitant Anthony Peeters heeft een gloednieuwe thrillride aangekocht. Het gaat over Techno Power, een attractie die momenteel wordt opgebouwd in de fabrieken van AK Rides. Niet te verwarren met de andere gloednieuwe thrillride van Steve Stappers die eveneens de naam Techno Power heeft, maar gebouwd werd door de Britse fabrikant Tivoli.

 

Wanneer de coronacrisis voorbij is en wanneer de kermissen terugkeren, zal dit gevierd worden met de première van een nieuwe thrillride. Het is de Belgische exploitant Anthony Peeters die een gloednieuwe attractie aankocht bij het Slovaakse bedrijf AK Rides. Het gaat over een attractie van het type Techno Power die eveneens op de kermissen zal rondreizen.

 

Momenteel is de attractie in aanbouw in de fabriek in Slovakije. Dat is te zien op foto’s van AK Rides die door Anthony Peeters gedeeld werden. Ondertussen zijn de bouwwerken in hun laatste fase beland. Het gespecialiseerde bedrijf Hofman Soundsystem zal instaan voor het 6000 watt geluidsysteem van de attractie.

 

De Techno Power van AK Rides is een attractie met drie grote armen die rond een middenas draaien. Elke arm bevat op het einde drie gondels waar telkens twee personen in kunnen plaatsnemen. Deze draaien dan rond hun as, waardoor inzittenden heel wat G-krachten voelen.

De nieuwe Techno Power van Anthony Peeters mag niet verward worden met de Techno Power van Steve Stappers. Deze attractie ging eveneens dit jaar in première op de Belgische kermissen, maar het gaat hier over een Remix van de Britse fabrikant Tivoli. De attractie komt over van de Franse kermissen waar die rondreisde met Wittig.

 

 

Bron: Funfair Worldwide

Foto’s: Anthony Peeters / AK Rides