Nieuwe achtbaan Erlebnispark Tripsdrill wordt volop getest

Het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill werkt naarstig verder aan haar twee nieuwe achtbanen die later dit jaar geopend zullen worden. Het gaat om een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster die beide gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

 

Wanneer het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill weer de poorten mag openen vanwege de coronacrisis is voorlopig nog afwachten, maar het park zit zeker niet stil. De bouwwerken van de twee nieuwe achtbanen gaat gestaag verder en de eerste baan wordt volop getest. Dat blijkt uit een filmpje dat het park deelde.

 

Volldampf:

Volldampf is een Family Boomerang Coaster die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De trein legt het parcours van 500 meter zowel voorwaarts alsook achterwaarts af. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u bereikt en is er een maximale hoogte van 22 meter. Volldampf wordt in het Nederlands vrij vertaald naar “Met volle kracht vooruit”. Dit type achtbaan kennen we vooral van Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand.

 

Hals-über-Kopf:

Hals-über-Kopf is de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) die gebouwd werd door Vekoma. Dit type achtbaan is een kruising van een Suspended Looping Coaster (SLC), met een Suspended Family Coaster (SFC). Hals-über-Kopf zal een snelheid krijgen van 80 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 800 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan. Hals-über-Kopf kan vrij vertaald worden naar “halsoverkop”.

Inmiddels is de achtbaantrein van Hals-über-Kopf aangekomen in Tripsdrill en kan ook hier de testfase bijna van start gaan.

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron en foto: Erlebnispark Tripsdrill