Uitgelicht: Dwervelwind – Toverland

Dwervelwind is een Spinning Coaster gebouwd door Mack Rides en geopend in 2012. De attractie is gelegen in De Magische Vallei, een themazone die volledig draait om het volkje dat er leeft: de Dwervels.

 

 wervelw-copy

 

Dwervelwind opende in 2012 voor het eerst tijdens een ‘soft opening’. De geplande opening van de volledige themazone was gepland voor 2013, maar aangezien de achtbaan volledig klaar was besloot de directie van het park hem al eerder open te stellen voor het publiek.

Dwervelwind kreeg zijn naam door een facebookoproep naar de fans, die zelf een naam mochten kiezen. Destijds werd het nog D’wervelwind geschreven, maar dit werd na de ‘soft opening’ aangepast naar Dwervelwind.

Het park koos voor een Spinning Coaster van Mack Rides. Hierbij draaien de karretjes vrij rond, in tegenstelling tot de eerste Spinning Coaster Euro-Mir die het bedrijf bouwde in Europa-Park. Bij deze achtbaan gebeurt het spinnen gecontroleerd.

De naam van de achtbaan slaat uiteraard op de wezentjes die in de Magische Vallei wonen, de Dwervels. De naam van de wezentjes is afgeleid van dwerg en wervel. Dwerg omdat ze niet veel groter zijn dan een meter en wervel vanwege de wervelende winden die ze met hun toverkracht in gang kunnen zetten. Deze past dus ook perfect bij de draaiende bewegingen die de karretjes maken tijdens de rit.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 20 meter en een lengte van 500 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 70 km/u. Wanneer je een ritje maakt hoor je door het on board-geluidssysteem ook het themalied van de achtbaan spelen. Dit werd gecomponeerd door IMAscore.